h i r d e t é s

Orbán Viktor nyílt levelet kapott a Független Benzinkutak Szövetségétől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor nyílt levelet kapott a Független Benzinkutak Szövetségétől

2022. május 27. - 19:16

A szakmai szervezet szerint értelmezhetetlen és betarthatatlan az Orbán-kormány rendelkezése, és még hiba is van benne.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Sürgős segítséget kér a Független Benzinkutak Szövetsége, mivel a rendszámfüggő árszabályozásról is szóló 186/2022 (5.26)-os kormányrendelet egyrészt kodifikációs hibát tartalmaz, másrészt több szempontból értelmezhetetlen és betarthatatlan, emellett veszélybe sodorja az üzemanyagellátás biztonságát - jelezte Orbán Viktornak címzett nyílt levelében a szervezet, amelyet szerkesztőségünknek is eljuttattak.

A szövetség levelében több problémát is felvet. Mint fogalmaztak, egyrészt a rendelet értelmében nem magyar gépjárműveket kizárólag nagyteljesítményű oszlopon lehet kiszolgálni, ami a gyakorlatban személyautókra nézve lehetetlen. Bajosnak ítélték továbbá, hogy a rendelet mindössze három napot biztosít a technikai akadályok elhárítására, ami nem betartható, a rendeletnek megfelelő kasszarendszer nélkül pedig a működés lehetetlen. Arra is rámutattak, hogy a rendelet értelmében a benzinkutas kénytelen diszkriminálni a külföldieket, így pedig perelhetővé válik az uniós jog alapján. Emellett azt is jelezték, hogy a rendelet a benzinkutak kiszolgáló személyzetét aránytalan és konfrontáció veszélyes tevékenységre kötelezi, amelyhez hatósági jogosítványai nincsenek és jogvédelme sincs.

A szervezet értetlenül áll a rendeletből következő hátrányos megkülönböztetések előtt, s arra kérték Orbán Viktort, segítsen abban, hogy a többször megfogalmazott, és az akkor illetékes Minisztériumhoz és a NAV-hoz beterjesztett technológiai és technikai értelmezési kérdéseikre választ kapjanak.

"Tisztelt Miniszterelnök Úr! A működésünket szabályozó jelenleg hatályos jogrendszer olyan súlyos szankciókat tartalmaz, jogorvoslati lehetőségek nélkül, amik olyan fenyegető környezetet teremtenek, amelyben az egyéb bizonytalanságok meghaladják az elviselhetőség határát, és ezért fennáll, hogy tagjaink közül sokan döntenek tevékenységük felfüggesztése mellett, súlyosan veszélyeztetve környezetük üzemanyagellátásának biztonságát. A helyzetet súlyosbítja, hogy személyzetünk sem képes tolerálni a sorban állásra és okiratok bemutatására vásárlóink sokszor brutalitásba hajló magatartását" - áll a nyílt levélben.

Végezetül előre is megköszönték a miniszterelnök esetleges segítségét. (Népszava)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s