h i r d e t é s

Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta

2019. április 13. - 08:21

 

Orbán Viktor mindig személyesen fizette ki, amikor az OTP magánrepülőjét használta - ezt mondta az RTL-nek adott interjúban Csányi Sándor.

Csányi Sándor - Forrás: rtl.hu

Az OTP elnök-vezérigazgatója nem számít a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, és azt is mondta, nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinc ma már gazdagabb, mint ő.

Több gazdasági kérdés mellett szóba került az is, hogy a 2018-as világbajnoki döntőre Orbán Viktor az OTP magánrepülőjén utazott-e ki Moszkvába. 

Miközben Csányi nem akart egyértelmű választ adni erre a konkrét kérdésre, azt azért elmondta, hogy Orbán sosem vendégként utazott az OTP 14 személyes magánrepülőjén:

„Orbán Viktor utazásait, beleérve a szállását, mindent, amikor úgy alakult, bár nem tudnám megerősíteni, hogy velünk utazott, de amikor úgy alakult, mégis mindig személyesen fizette ki. Tehát soha nem utazott vendégként.”

Ez a válasz több kérdést is felvet, hiszen Orbán Viktor közismerten szerény körülmények között él: a vagyonnyilatkozata alapján több évtizedes, a nemzetnek szentelt áldozatos munkával is csak  1 millió 395 ezer forintot tudott összekuporgatni. Érdekesség, hogy ehhez képest Orbán régi barátja, Mészáros Lőrinc a magánszektort választotta, és mára az ország leggazdagabb embere lett. 

Az RTL Klubnak adott rövid interjúban Csányi elmondta azt is, hogy őt nem érdekli, hogy a különféle lapok listáján hányadik a leggazdagabb magyarok között, és még a saját vagyonát se tudná pontosan megbecsülni. „Nem azért, mert olyan megszámolhatatlan, hanem mert sosem foglalkoztam vele” – tette még hozzá.

Kitért még röviden arra is, hogy nem számít a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, maximum lassulásra, és elmondta azt is, hogy az MLSZ elnökeként a labdarúgásra költött 200 milliárd forintnyi taóval el tud számolni. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s