fbpx Orbán Viktor ezt kérte Ferenc pápától | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orbán Viktor ezt kérte Ferenc pápától

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor ezt kérte Ferenc pápától

2021. szeptember 13. - 15:20

 

A katolikus egyházfő megérkezése után egyből a Szépművészeti Múzeumba ment. Itt találkozott Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel. - írja az infostart.hu

Forrás: Fischer Zoltán/MTI

A Liszt Ferenc repülőtéren Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes; Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára fogadta Ferenc pápát.

A katolikus egyházfő egyből a Szépművészeti Múzeumba ment. Itt találkozott Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel.

A kormányfő a közösségi oldalára azt írta: 

Arra kértem Ferenc pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.

Orbán Viktor átadta Ferenc pápának annak a levélnek a másolatát, amelyet IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett.

Semjén Zsolt a találkozón röviden bemutatta a magyar egyházpolitikát.

A találkozón Ferenc pápa kíséretében jelen volt Pietro Parolin bíboros-államtitkár és Paul Richard Gallagher érsek, az Államközi Kapcsolatok Részlegének vezetője.

A Vatikán közlése szerint a "szívélyes légkörű" találkozó mintegy 40 percig tartott. A katolikus egyházfő és Magyarország vezetői az egyház magyarországi szerepéről, a környezetvédelem iránti elkötelezettségről, valamint a családok védelméről és támogatásáról beszélgettek.

A pápa megajándékozta a köztársasági elnököt Ippolito Caffi olasz festőnek az 1800-as évek közepén készült, jelenleg a Római Múzeumban őrzött egyik festményének mozaikból készült másolatával. A Pápai áldás a Szent Péter téren címet viselő alkotás azt ábrázolja, amint a reggeli napfényben fürdő Szent Péter téren gyülekeznek a pápai áldásra várakozó emberek. (infostart.hu)

 


 

Kommentek

h i r d e t é s