h i r d e t é s

Orbán Viktor 12 pontban elmondta a siker receptjét

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor 12 pontban elmondta a siker receptjét

2022. május 19. - 10:41

A miniszterelnök szerint 2002-ben, a választási vereség után megmaradt csapatokból népmozgalmat és szellemi ellenállást szerveztek, nem törődtek bele a helyzetükbe, győzelemre játszottak. A terv sikerült, 2010-ben visszatértek, beletettek nyolc évet, tégláról téglára harcoltak és építkeztek.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

A kormányfő kifejtette, a recept elkészült, Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszerét kikísérletezték, de már levetették a köpenyt, Magyarország megkapta a negyedik dózist, a beteg teljesen meggyógyult. Orbán Viktor elárulta, hogy a recept nyílt felhasználású és 12 pontból áll:

1. pont: A saját szabályaink szerint kell játszani. Győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el, a mások által kínált megoldásokat és utat. Aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az veszíteni fog.

2. pont: Nemzeti konzervativizmus a belpolitikában. A választók oldalán kell maradni. Példaként hozta, hogy azért állították fel a határkerítést, mert a választók azt mondták, építsék fel. A progresszívek a vágyálmaikat akarják a társadalomra kényszeríteni, de a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a baloldali lázálmokat. Meg kell találni azt a néhány kérdést, amiben a baloldal teljesen elszakadt a valóságtól és be kell mutatni.

3. pont:Nemzeti érdek a külpolitikában. A progresszívek úgy vannak vele, hogy a külpolitika a jók és rosszak küzdelme, de Orbán Viktor szerint az elmúlt száz évben legalább négy utolsó nagy csata volt. Leszögezte, hogy a nemzet az első, érdekalapú külpolitikára van szükség. Az ukrajnai háborúban elítélik a támadót, a megtámadottat segítik, de közben tudják, hogy Magyarországot nem Ukrajna védi meg, "micsoda csacsiság ez", Magyarországot a NATO és a honvédség tudja megvédeni. Az emberek szívesen segítenek a menekülteknek, de a háború árát nem akarják fizetni, mert ez nem az ő háborújuk.

4. pont:Legyen médiájuk. A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor tudják bemutatni, ha van média, ami segít ebben. A baloldalnak a média segíti felerősíteni a hangjukat, a modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik. Akik a riportereket az egyetemeken tanították, már azok is progresszív baloldali elveket vallottak. A konzervatív szereplőknek nekiesnek, lejáratják őket. Orbán Viktor ismeri azt az elvet, hogy a pártpolitikának és a sajtónak el kell különülnie, így kellene lennie, de például a demokraták Amerikában nem tartják be ezeket a szabályokat.

6. pont:Leplezd le az ellenfeleid szándékát. A média megléte szükséges, de nem elégséges feltétele a győzelemnek, tabudöntögetőnek is kell lenni. Nem a ma, hanem a holnap tabuit kell ledönteni. Ezt Magyarországon úgy csinálják, már azelőtt nyilvánosságra hozzák, mire készül a baloldal mielőtt megtennék. Először tagadni fogják, de nagyobb lesz a siker, mikor kiderül, hogy igazuk volt. Példaként a gyermekeket célzó LMBTQ-propagandát hozta, "ez nálunk még új dolog, de már most megsemmisítettük".

6. pont:A baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint akarja működtetni, ez a jobboldal számára csapda, tilos. Eldöntötték, hogy csak olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami a választók többségének hasznos. A mottójuk: velünk még az is jól jár, aki nem ránk szavaz. A progresszívekkel még azok sem járnak jól, akik rájuk szavaztak. Az emberek munkát akarnak, előre akarnak jutni az életben.

7. pont: Ne szorulj ki a szélére. A jobboldalon időről-időre felütik a fejüket szélsőséges összeesküvés-elméletek, mint a baloldalon az utópiák. Valójában az emberek egyikből sem kérnek. Meg kell adni Istennek, ami az Istené, a császárnak, ami a császáré, a természettudományoknak, ami a természettudományé. Kifejtette: lehet, hogy népszerűségre tehetnek szert a közösségi médiában az összeesküvés-elméletek, de ez végül ahhoz vezet, hogy kiszorulnak és veszítenek a jobboldaliak.

8. pont: Minden nap olvassunk. Orbán Viktor szerint a bonyolult dolgok megértéséhez és átadásához a könyveknél jobb eszközt még nem találtak fel. Minden héten kijelöl egy napot, amit csak olvasásra fordít. Az olvasásból meg lehet tanulni, hogy mit gondolnak az ellenfelek és hol hibádzik az észjárásuk. Az is mondta, hogy a spin-doctor egy hasznos állatfaj, de a politikacsinálóknak kell megértenie és a hétköznapi nyelvezetre lefordítania a politikát.

9. pont: Legyen hited. A hit hiánya veszélyes – jelentette ki Orbán Viktor. Bátorítani kell a fiatal konzervatív politikusokat, hogy foglalkoznak a hitélettel, elismerte, hogy ezt eleinte ő sem így gondolta. Azt mondta, Ézsaiás prófétától megtanulta: ha nem hisztek, nem maradtok meg.

10. pont: Az ellenfeleik, a neomarxisták egységesek, védik egymás hátát. A konzervatívok pedig összevesznek mindenen, aztán csodálkoznak, hogy bekerítik őket. Orbán Viktor szerint soha nem azt kell nézni, hogy miben nem értenek egymással, hanem keresni kell a közös pontot. Elmondta: a kormány legfontosabb európai szövetségese a Vatikán, egyetértenek a család és az ukrajnai menekültek ügyébe, de az illegális migrációról mást gondolnak. A miniszterelnök kijelentette: azt kell keresni, miként tudnak együttműködni a konzervatívok, különben az ellenfeleink egyenként levadásszák őket.

11. pont: Építs közösségeket. Nincsen konzervatív politikai siker működő közösségek nélkül, ha ez nincs, akkor több szavazó megy a liberálisokhoz.

12. pont: Építs intézményeket. A sikeres politikához intézetekre és intézményekre van szükség, amelyek a politika felől értelmezhetőek. A politikusok mennek, de az intézmények generációkon át maradnak. Az intézmények adnak muníciót, ha azonban elfog a muníció, akkor „az ellenfél kegyetlenül két vállra fektet minket”. (Index)

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s