h i r d e t é s

Orbán: "szükséges folytatni a konzultációt" és "senkit nem hagyunk az út szélén"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán: "szükséges folytatni a konzultációt" és "senkit nem hagyunk az út szélén"

2021. március 07. - 12:43

 

Folytatjuk a harcot IS.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni: "hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Facebookon közzétett videoüzenetben.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra - 4. rész című bejegyzésében aláhúzta, akik részt vesznek a konzultációban, azok döntik el ezeket a kérdéseket, de a döntések mindenkire vonatkozni fognak.
"Kérem Önöket, szánjanak rá negyed órát és vegyenek részt a konzultációban!" - zárta szavait Orbán Viktor.
"Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Facebook-oldalán a hétfőtől hatályba lépő korlátozások érintettjeinek üzenve.

A kormányfő a Vakcinainfó Extra - 3. rész című videobejegyzésben úgy fogalmazott, a következő két hét valóban nehéz lesz, hiszen az eddig nyitva tartó üzletek közül többet be kell zárni és a szolgáltatások is szünetelni fognak.

"Akiket ez érint, nehéz helyzetbe kerülnek. Segíteni fogunk, senkit sem hagyunk az út szélén!" - jelentette ki.
Orbán Viktor aláhúzta, 50 százalékos bértámogatást adnak a most leállított szolgáltatásokban dolgozóknak, például fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak.

A kormány emellett egész márciusra eltörölte a munkáltatói járulékot a szóban forgó szektorokban, az állami vagy önkormányzati ingatlanok márciusi bérleti díját pedig nem kell megfizetniük a szigorítással érintett vállalkozásoknak - fejtette ki.

A miniszterelnök bejelentette, az általányadózóknak, vagyis a katásoknak és kivásoknak "természetesen március hónapra elengedjük az adójukat". (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s