h i r d e t é s

Orbán szerint semmiképpen ne nyugatosodjunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán szerint semmiképpen ne nyugatosodjunk

2020. november 27. - 08:27

 

"Nem akarok kompromisszumot kötni" – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott hagyományos péntek reggeli interjújában arról, hogy az Európai Unió a jogállamiság kérdését összekötné a tagországoknak a következő hétével költségvetésből járó, illetve a koronavírus-járvány elleni küzdelemre adott támogatás kifizetésével.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Magyarország és Lengyelország nemrég megvétózta ezt a javaslatot, a miniszterelnök pedig most azt mondta, "minden megfontoltunk, mindent meggondoltunk, továbbra is kiállunk az álláspontunk mellett."

Szerinte az Európai Parlament érte el, hogy a német elnökség mégiscsak összekapcsoltaa támogatás és a jogállamiság kérdését, amit nem kellett volna engedni, mert tönkretesz számos EU-s országot.

"Nem akarok kompromisszumot kötni" – jelentette ki miniszterelnök, hozzáfűzve, arról van szó, hogy megoldást kell találni, arra a pozícióra kell helyezkedni, hogy a bajba jutott államoknak adják oda a pénzt, és legyen költségvetés vakcina. Úgy gondolták – folytatta, hogy ha a jog uralmát a támogatáshoz kötik, nyomást helyeznek ránk vagy pénzért megvásárolják Magyarországot, de nem lehet minket eltéríteni a szándékainktól – jelezte.

A miniszterelnök ezután a már untig ismert szólamra váltott, azt állítva, ő már megnevezte azt a főszereplőt, aki szövi a hálót,  mint a pók a háttérben, ez pedig Soros György, de ő "menjen haza Amerikába", és csak arról van szó, hogy a markában tart néhány EP-képviselőt. Szerinte Soros György képviseli, hogy  pénzügyileg meg kell büntetni azokat, akik nem engednek be migránsokat, a befogadás pedig a nyugati országok jellemzője.

"Semmiképpen ne nyugatosodjunk" – mondta. A miniszterelnököt megkérdezték arról is, hogy a Project Syndicate nem közölte a válaszát Soros György nemrég írt véleménycikkére, amire úgy válaszolt, ilyen a baloldali sajtószabadság, és "örüljünk, hogy mi nem oda tartozunk." (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s