h i r d e t é s

Orbán pórul járhat a kínai vakcinával

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán pórul járhat a kínai vakcinával

2021. április 15. - 08:13

 

A párizsi Le Monde szerint a magyar miniszterelnöknek valamilyen módon meg kell hátrálnia a SinoPharm kínai vakcina ügyében miután maguk a kínaiak is elismerték, hogy annak hatékonysága nem ér fel a nyugati oltóanyagokkal. Csakhogy Orbán Viktor saját magát is SinoPharm vakcinával olttatta be, és ezzel a kínaiak reklám arcává vált. 

Forrás: koronavirus.gov.hu

A magyar miniszterelnök azzal indokolta meg a kínai és az orosz vakcinák importját, hogy az EU nem szállít eleget. Csakhogy A MÁSODIK NEGYEDÉVBEN 20 MILLIÓ UNIÓS VAKCINA SZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZHET MAGYARORSZÁGRA, ÉS EZ BŐVEN ELÉG A MAGYAR A LAKOSSÁGNAK.

Közben pedig kiderült: az oltások nem védenek meg a fertőzéstől, sokan kerültek kórházba azok közül is, akik vakcinát kaptak.

A piszkos anyagiak

Sokan úgy vélik, hogy a magyar miniszterelnök és környezete azért forszírozta a kínai vakcina importot, mert nagy üzletet látott benne. Éppúgy mint korábban a lélegeztető gépekben, melyeket sokszor túlárazottnak tartottak. A magyar kormány 5 millió vakcinát rendelt Pekingtől darabonként 30 dollárért. Ez egyáltalán nem olcsó, másutt a kínaiak olykor lementek 20 dollár alá is.

Ami még kevésbé érthető: a nagyszabású kereskedelmi ügyletet egy olyan nemrég alakult offshore cég bonyolította le, amelynek soha semmilyen gyakorlata nem volt ebben. Viszont nyilvánvalóan be van kötve a miniszterelnökhöz illetve annak környezetéhez.

Így néhányan nagy pénzekhez juthatnak miközben a magyar kormány vígan folytathat negatív kampányt Brüsszellel szemben: mondván miattatok kellett kínai és orosz vakcinát vásárolni.

Az amerikai oltóanyagok minőségi előnyét minden szakértő elismeri.

A MAGYAR KORMÁNY SZEMPONTJÁBÓL VISZONT PROBLÉMA LEHET A SZIGORÚ ELLENŐRZÉS: OTT NEMIGEN LEHET ÜZLETET CSINÁLNI EBBŐL!

Propaganda és valóság

Miközben tombol a koronavírus járvány harmadik hulláma, a hivatalos propaganda szinte kizárólag az oltási kampány sikereivel foglakozik. Annak ellenére, hogy a vírusjárvány halottjainak a száma immár meghaladja a 24 ezret! Naponta több mint kétszázan halnak meg, és ezzel Magyarország az elsők között áll a világon – a lakosság arányához viszonyítva.

Orbánnak jövőre a választópolgárok elé kell állnia, és nem sokat eredményt tud felmutatni. Az életszínvonal jó esetben eléri majd a 2019-est.

Marad tehát a propaganda, amely sikerekről beszél akkoris, ha Magyarország kudarca a járványkezelésben mindenki előtt világos, aki a tények alapján ítéli meg a helyzetet. (fuhu.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s