h i r d e t é s

Orbán papíron szinte teljesen elszegényedett, de a párttársainak jól megy

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán papíron szinte teljesen elszegényedett, de a párttársainak jól megy

2020. február 01. - 08:23

 

Egyetlen forint megtakarítást sem tüntetett fel Orbán Viktor legfrissebb, a 2019-es vagyoni helyzetét tükröző vagyonbevallásában. Mindez meglepő, hiszen a kormányfő eddig, ha szerényen is, de mindig gyarapodott valamennyivel.

Forrás: MTI

Ráadásul 2018 végére a kormányfő papíron összességében növelte megtakarításait, a 2019-es vagyonnyilatkozata szerint legalábbis már 1 millió 395 ezer forintnyi banki tőkével rendelkezett.

Eközben a miniszterelnök feleségével közös hitele tovább csökkent, tavalyra csupán 3,5 millió forinttal tartoztak, 2020 januárjára ez pedig már csak 2 millió 199 ezer forintra csökkent.

2018 januárján még úgy szólt a bevallás, hogy a miniszterelnök megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezerre nőtt, a családi házukra felvett hitelt tovább törlesztették, a tartozás így 4 783 328 forintra csökkent. Kisebb bökkenőnek tűnhetett akkor, hogy időközben Orbánt a választási kampányban 345 ezer forintra büntette a Nemzeti Választási Bizottság, amiért a választások előtt óvodásokkal kampányolt. A leadott nyilatkozatai alapján ugyanakkor továbbra is kérdéses, miből fizette be az a bírságot, ha ez szerényke megtakarításain egyáltalán nem látszott meg.

Mostanra semmiféle megtakarítás nem szerepel a nyilatkozatban, csakis a korábbi ingatlanok: résztulajdonosa egy XII. kerületi ingatlannak, tulajdonosa a felcsúti házának, és mára már csak Róza és Flóra nevű gyermekei élnek vele és feleségével közös háztartásban.

Orbán párt- és politikustársai nagyobbrészt ennél sokkal jobban állnak: a propagandaminiszter Rogán Antal például már majdnem milliárdos, pedig a válása felforgatta a vagyonát, Novák Katalin az ingatlanbiznisz sztárja, Lázár kéthavonta vesz ezt-azt. (borsod24.com)


 

Kommentek

h i r d e t é s