h i r d e t é s

Orbán nem válaszolt arra, hogy érte-e Soros-befolyás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán nem válaszolt arra, hogy érte-e Soros-befolyás

2017. április 19. - 13:43

 

Orbán Viktor személyesen sem akart válaszolni a felvetésre, hogy tanulmányai alatt Soros György befolyása alá kerülhetett. - írja az mno.hu.

Orbán Viktor fogadja a parlamentben Soros Györgyöt 2010 októberében Forrás: mno.hu

Ez derült ki a parlament honlapjára feltöltött válaszból.

Az LMP-s Hadházy Ákos március 30-ai keltezésű levelében kérdezte a miniszterelnököt, hogy tapasztalt-e bármilyen befolyást – próbálta-e bárki is megváltoztatni világnézetét, politikai szemléletét, amíg 1988 áprilisa és 1990 között Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, illetve a Soros-alapítványi fenntartású Közép-Európa Kutatócsoportnak dolgozott.

Orbán Viktor helyett több mint két héttel később Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt a levélre. A politikus a legfontosabbnak azt tartotta kiemelni, hogy az Oxfordi Egyetemet nem Soros György alapította.

Dömötör emellett az illegális bevándorlás veszélyeiről, illetve a Soros pénzét felhasználó, a bevándorlást támogató aktivistákról írt, gyakorlatilag megismételve a minden háztartásba kiküldött aktuális nemzeti konzultáció paneljeit.

Arról, hogy Orbán Viktor tapasztalhatta-e személyesen Soros manipulációját, Dömötör egyáltalán nem írt, igaz nem is ő volt a levél címzettje.

Soros György és Orbán Viktor kapcsolata, illetve a miniszterelnök parlamenti csicskapártozása egy Jobbik-videót is ihletett, a szerdán megjelent Állítsátok meg Viktoraput! című kisfilmben előbb Soros György, majd Simicska Lajos, végül pedig Habony Árpád rángatja dróton Orbán Viktort.

mno.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s