h i r d e t é s

Orbán magángéppel utazott a Vidi meccsre

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Orbán magángéppel utazott a Vidi meccsre

2018. augusztus 16. - 07:58

 

Élni tudni kell és ha már úgy is kéznél van Mészáros Lőrinc, miért is ne fordulna az ő érdekeltségébe tartozó céghez. Nem nehéz belátni, hogy a pénz így is úgy is a megfelelő strómanhoz kerül. az, hogy Mészáros tagadja stróman voltát, ezzel lényegében teljesen értelmetlen kijelentés volt.

Az egyetlen kérdőjel, ami ebben a nagyon is átlátszó helyzetben az, hogy ugyan ki fizette ezt a magáncélú utazást?

A többi közkeletű kifejezéssel élve nem több rongyrázásnál.

Orbán ajándékokat kapott a Vidi bolgár ellenfele, a Ludogorec futballklub vezetőitől, majd a várnai stadion VIP-páholyában megtekintette a meccset Kiril Domuszcsiev, a Ludogorec tulajdonosa, valamint Garancsi István, a MOL Vidi tulajdonosának társaságában. A bolgár sajtó híradásából az is kiderült, hogy a miniszterelnök nem menetrend-szerinti repülőjárattal, hanem magángéppel járta meg a balkáni utat, a Flightradar adataiból pedig egyértelműen kiderült, hogy Ausztria volt a kiindulási és visszaérkezési helyszín. /168 óra/

Vannak emberek, akik nem állják meg, hogy ne keltsenek feltűnést. És bár a Ludogrec-et senki nem kényszerítette rá, hogy elhalmozza ajándékokkal Orbánt, az értő szem számára ez is egyértelmű üzenet. Azt feltételezni ugyanis, hogy planétánkon senki nem ismerheti ki a magyar tigrist, hülyeség. Akinek van szeme, az már rég rájött, hogy a magát „a nép egyszerű fiaként” aposztrofáló Orbán figyelmét egy kis fényűzéssel tartósan le lehet kötni.

Mivel a K-Monitor cikke szerint Orbán nem a Magyar Honvédség – kvázi kormánygépként funkcionáló – Airbus típusú repülőjét használta (amelyet legutóbbi izraeli és montenegrói látogatásán vett igénybe), adódik a kérdés: kinek a repülőgépét vette igénybe a miniszterelnök, és ki fizette az utazás árát? A hírportál szerint a várnai kiruccanáshoz használt Bombardier típusú gépet az International Jet Management nevű légitársaság üzemelteti, amely egy bonyolult konstrukcióban Mészáros Lőrinchez és az MKB Bank privatizációjában részt vevő üzleti körhöz kötődik.

A hírportál megkeresésére Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csak a következő kurta választ adta:

„Orbán Viktor miniszterelnök magánutazáson tartózkodott a jelzett napon (2018.07.25.) Bulgáriában, az utazása során közpénz felhasználására nem került sor".

És ha Havasi Pinokkió Bertalan állít valamit, ugyan kik vagyunk mi, hogy megkérdőjelezzük szavát? Másfelől tudva, hogy a közpénz erre felé milyen feltűnő gyakori gyakorisággal veszti el közpénz jellegét, a kijelentés akár még igaz is lehet.


 

Kommentek

h i r d e t é s