h i r d e t é s

Orbán: később tömeges oltás is jön Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán: később tömeges oltás is jön Magyarországon

2020. december 23. - 17:49

 

Lesz védettséget igazoló digitális okmány is.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Három nap múlva megérkezik a koronavírus elleni első adag oltóanyag - közölte a miniszterelnök a Facebookon megjelent videójában.

"A csata döntő fázisába léptünk" – fogalmazott a kormányfő. Elmondta, az operatív törzs tanácskozásán még egyszer áttekintették és jóváhagyták az oltási tervet.

Az első vakcinákból először az orvosok, az ápolók és a betegek életéért küzdő, intenzív osztályon dolgozók kapnak oltási lehetőséget – közölte Orbán Viktor.

Jelezte: később tömeges oltás is kezdődik Magyarországon, ám ennek pontos időpontját még nem tudni, az pedig, hogy milyen vakcinával történik majd, az az EU, illetve a magyar hatóságok által lefolytatott engedélyeztetési eljárásoktól függ.

A kormány mindenkivel egyeztet: nyugati, keleti, amerikai, európai, orosz, kínai és izraeli, engedélyeztetésre váró termékekről is tárgyal – tette hozzá.

A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a tömeges oltás önkéntes és ingyenes leszegyúttal kérte, hogy aki be akarja oltatni magát, az regisztráljon. 

Az operatív törzs ülésén megnézték a vakcinaigazolás digitális verzióját is, amelyet a Belügyminisztérium fejlesztett ki. A kormány ugyanis arra készül, hogy azoknak, akik már védettek, mert beoltatták magukat vagy átestek korábban a fertőzésen, legyen erről egy igazolványuk – fejtette ki Orbán Viktor, megjegyezve, hogy ez összhangban van a digitális útlevél létrehozására vonatkozó uniós törekvéssel.

A kormányfő a tömeges oltás elérhetővé tételéig is arra kérte az embereket, hogy tartsák be a szabályokat, és az ünnepek alatt is vigyázzanak egymásra.

"Ha összefogunk és vigyázunk egymásra, akkor vissza tudjuk szorítani a vírus terjedési sebességét, úgy, ahogy az egyszer már sikerült. Minden élet számít" – zárta szavait a miniszterelnök. (MTI) / Startlap


 

Kommentek

h i r d e t é s