h i r d e t é s

Orbán iterjújától ledöbbent a CDU-CSU

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán iterjújától ledöbbent a CDU-CSU

2020. december 21. - 08:17

 

A CDU-CSU-ban döbbenet fogadta Orbán Viktor interjúját, amely tegnap látott napvilágot a Die Welt-ben.

A kép illusztráció! - Forrás: alfahir.hu

A kommentár sürgeti, hogy az EU parancsoljon megálljt Orbán Viktornak, mert ő éppen azokat gúnyolja ki, akik mindig is roppant türelmesek vele szemben. Ám ennek véget kell vetni. A politikusnak sok mindent a szemére lehet hányni, de azt nem, hogy titkolná, mit gondol.

A pénteki reggeli rádióinterjúkban nyíltan el szokta mondani, miként is látja a világot, és hogy mi fenyegeti Európát, valamint Magyarországot. A migránsok, az uniós bürokraták, és azok, akik szerint az nem úgy van, hogy a szülők esetében az anya mindig nő, az apa pedig férfi. Véleményét a világhálón angolul is rendszeresen közzéteszi és szívesen nyilatkozik a német sajtónak.

Most éppen a Die Weltben hasonlította a brüsszeli intézményeket a moszkvai Központi Bizottsághoz, azaz egy nevezőre hozta az EU békeprogamját a totalitárius Szovjetunióval. Az EP-t pedig jogsértéssel vádolta meg, mivel az ragaszkodott, hogy beleszólhasson a jogállami mechanizmus megalkotásába. Az új eszköz ugyanakkor már csak azért is szükséges, mert az utóbbi 10 évben főként Orbán barátai és családtagjai igencsak meggazdagodtak, gyakorta uniós pénzekből.

Kijelentéseivel azokból űz gúnyt, aki bent akarják tartani a Fideszt a Néppártban. A frakció a napokban ultimátumot adott magyar partnerének, ám a kizárást a CDU-CSU meggátolta, nehogy Magyarország túszul ejtse valamelyik európai tervet. Az interjú azonban arról tanúskodik, hogy Orbán azt hiszi: mindent megengedhet magának. Ám nem teszik helyre, főleg Merkel nem. (Süddeutsche Zeitung) / nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s