h i r d e t é s

Orbán hivatalába került a szerencsejáték felügyelet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán hivatalába került a szerencsejáték felügyelet

2018. június 15. - 16:34

A jövő évi költségvetés tervezetéből derül ki: az új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda hatáskörébe került a Szerencsejáték Felügyelet - közölte a napi.hu.

Az idei választások után a miniszterelnök munkájának segítése céljából hozták létre a Miniszterelnöki Kormányirodát, mely a kormány döntéseinek az előkészítését és a döntések végrehajtását fogja felügyelni.

A kormányzati feladatok mellett Orbán Viktor egy speciális területet is magához vont, hiszen az új egység hatáskörébe fog tartozni a szerencsejáték felügyelet is

- derül ki a jövő évi költségvetés tervezetéből.

Így a kormányiroda rövid időn belül már a harmadik felügyeleti szerve lesz a szerencsejátékoknak. Bő egy évvel ezelőtt, az idei költségvetési javaslatból derült ki, hogy a nemzetgazdasági tárcától a fejlesztési minisztérium hatáskörébe került át a terület. A veszteséget az NGM akkor nem élte meg veszteségként, hiszen a terület kontrollját soha nem érezte igazán testhezálló feladatnak az apparátus - írta a portál.

A fejlesztési tárca megszüntetése után új "gazdát" kerestek a felügyeletnek, ez lett az Orbán Viktor irányította új közigazgatási egység, a Miniszterelnöki Kormányiroda. A felügyelet a jövő évi költségvetés szerint közel 1,6 milliárd forintból gazdálkodhat majd.

napi.hu


h i r d e t é s

Clicky