h i r d e t é s

Orbán Gyárfás hóna alá nyúlt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Gyárfás hóna alá nyúlt

2017. február 14. - 11:25

 

Mégis közel maradhat a tűzhöz.

Gyárfás Tamás, a nemzetközi úszószövetség, a FINA alelnöke nem került ki, sőt, kifejezetten bent marad a 2017-es vizes vb szervezőbizottságában – írja a 24.hu.

A portál emlékeztet arra: néhány napja az nso.hu írt először arról, hogy a kormány a napokban úgy döntött, megszünteti a 2017-es vizes világbajnokság szervezőbizottságának társelnöki posztját, így Gyárfás Tamás, aki január 8-ig volt a Magyar Úszószövetség elnöke, kikerül onnan és lényegét tekintve csak tanácsadóként vehet részt a bizottság munkájában.

Új fejlemény azonban, hogy a kedden megjelent Magyar Közlönyben ennek lényegében az ellenkezője szerepel.

A 24. hu rámutat, hogy a kormányhatározatban kristálytisztán az olvasható, hogy Gyárfás kifejezetten tagja marad a szervezőbizottságnak, csak nem mint MÚSZ elnöke és társelnök, hanem mint a nemzetközi szövetség, a FINA alelnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásoknak megfelelően saját kezűleg jegyzi a határozatot. (szabolcsihir.hu)

A kormányhatározat szerint tanácskozási és véleményezési jogot épphogy a Gyárfás Tamást a MÚSZ elnöki székében váltó Bienerth Gusztáv kapott, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Tuzson Bence a Műugró Szövetség elnöke és Haranghy Csaba, a Szinkronúszó szakszövetség elnöke mellett.


 

h i r d e t é s