h i r d e t é s

Orbán felélesztette a középkor szellemét?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán felélesztette a középkor szellemét?

2019. november 28. - 06:35

Végig olvasva a Keresztények üldöztetéséről tartott második konferencia eddigi felszólalásait Budapesten, konzultációba kezdtem ismerőseimmel. A következő jött le.

Orbán a középkor aranykeresztes, talán mosatlan, jelmezeivel üzent Európának!

Magyarországra látogatott a középkor szelleme.

 

Végig olvasva a Keresztények üldöztetéséről tartott második konferencia eddigi felszólalásait Budapesten, konzultációba kezdtem ismerőseimmel. A következő jött le.

A megosztó, keresztényüldöző terminológiákat nem kell komolyan venni. Nem csak azért, mert nem igaz, hanem azért, mert ezzel Orbánnak politikai célja van.

 Aki nem keresztény, hanem muszlim konferenciákra jár, az ugyanezt a kommunikációt hallja ellentétes előjellel. 

Az üldöztetés egy jól eladható áru. Mindenki, akit üldöznek, egyben üldöző is. Az igazság határát nem lehet pontosan kimérni, hogy innen ez ilyen, onnan, meg amolyan üldözés. Mert legtöbb esetben nem is vallási, hanem teljesen más célú káoszalkotás folyik, teljesen más érdekek realizálására, de a felszínen a köznépnek jól eladható a történelemben gyökerező vallási indulatok felkorbácsolása. Röviden: érdekek vannak. 

Ezen a konferencián Orbán érdekeit lehet felismerni. Orbánét, aki csupán egy eszköz Trump és Putyin kezében, akiknek nem érdeke egy erős EU. Orbán pedig mindent kitalál az EU-val szembeni bonllasztó-zsaroló potenciálok megteremtésében. 

A kőkorszaki klérus felbíztatása egy eszköz a sok közül ebben. 

A konferencián nyilvánosan felolvasott Trump levél és biztatás zöld fényt adott Orbánnak ebben a folyamatban.  

Amint hallom muszlim barátaim nyilatkozatait, az ő térfelükön is ilyen eszközökkel dolgoznak. Hasonló, anakronisztikus manifesztációkkal és emóciókkal teszik ehetővé a kőkemény politikai érdekeket. 

Bertrand Russell egész életét átfogó alapvetése volt az, hogy ha körülnézünk a világban, azt látjuk, hogy a létező egyházak következetesen elleneztek és elleneznek minden egyes kis lépést, ami egy humánusabb világ megteremtése felé vezetne: a büntető törvények minden egyes javítását, a háborúk befejezését szolgáló minden lépést, a színes bőrűekkel való bánásmód minden javítását, a rabszolgaság mindennemű csökkentését - a világ erkölcsi előre haladásának minden egyes lépését. Nyíltan kijelentette: a keresztény vallás, egyházakba szervezett formájában, mindig is a világ erkölcsi előre haladásának fő ellensége volt, és ma is az.

Orbán jó tanuló, hamar elleste diktátor haverjainak módszerét és egy pillanat alatt középkort importált Európa közepébe, ahol EU ellenes hangulatot szíthatott a közel-keleti és afrikai vallási vezetők szívében.

 Érzékeltette velük, hogy csak Magyarországra számíthatnak a keresztények képviseletében, Európa ügyet sem vet rájuk. Mi bezzeg erőnkön felül kórházakat és iskolákat építünk hit társainknak. Azt persze elhallgatja, hogy az EU sokkal nagyobb támogatásokat nyújt, csak nem címkézi fel ezeket egy adott népcsoport, vagy vallás követőinek számára, Mindegy, de így, Orrbáni módon ez sokkal látványosabb és a bomlasztó-zsaroló politikát nagyobb hatásfokkal érvényesíti. 

Ha háborúban, konfliktusban van érdek, mindig ki lehet emelni egy csapatot és azt elsiratni. Ez rövid távon a csapatnak jó, de hosszú távon megosztó. Ha pedig ez a helyzet konzerválódik, akkor a csapatok egymás torkát fogják szorongatni, mert ebben mindenki hatalmas mennyiségű pénzhez juthat.

 Ha netán mégis béke felé fordulnának az érdekelt felek, a vallásokat, etnikai csoportokat el kell felejteni és általános emberi értékekről kell beszélni, nem kereszténységről iszlámról vagy másról. 

Talán Orbán a háborút is importálni akarja?     


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s