h i r d e t é s

Orbán állítólag a saját pénzéből utazott a vb-re

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán állítólag a saját pénzéből utazott a vb-re

2018. július 27. - 12:12

 

A kormányfő helyett válaszoló Dömötör Csaba azt közölte: mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette. - írja a nepszava.hu.

llusztráció: atv.hu

„Ki fizette, illetve miből tellett oroszországi utazására?” – címmel tett fel írásbeli kérdést a jobbikos Pintér Tamás. Az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett dokumentációban kiemelte, hogy – vagyonnyilatkozata alapján – Orbán

a magyar politikusok között anyagi szempontból a legszegényebbek közé tartozik, ellentétben más párt és frakciótársával.

Egyebek mellett arra volt kíváncsi, hogy ki fizette a miniszterelnök útját az oroszországi futball-világbajnokságra,

miből tellett a repülőútra, a díszpáholyi belépőkre és az egyéb, a kiruccanással járó költségekre.

Választ Dömötör Csaba államtitkártól kapott, aki közölte: Orbánt a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke hívta meg a világbajnokságra, és mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette.

Majd arról írt, hogy korábban a Jobbik is érvelt a magánélet tiszteletben tartása mellett.

Ezzel egyetértünk, egyúttal javasoljuk, hogy minden közéleti szereplővel kapcsolatban érvényesítsék ezt az alapelvet, a magánprogramokat is beleértve

– írta.

Mint megírtuk, Orbán tavaly még 993 ezer forintnyi, feleségével közös megtakarítást vallott be, idén ez 945 ezer forintra mérséklődött.

Érdekesség, hogy Orbán – bár elvileg valóban a futball vb döntőjére utazott Moszkvába – az orosz elnök kezdeményezésére Putyinnal is tárgyalt, így akár hivatalos látogatásnak is tekinthetnénk az utat. A szentpétervári útról azonban ez nem mondható el.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s