h i r d e t é s

Orbán a választói szemébe hazudott, majd egy laza mozdulattal elárulta őket?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán a választói szemébe hazudott, majd egy laza mozdulattal elárulta őket?

2016. május 21. - 07:44
1 komment

Orbán megint egy színjátékba akarja belerángatni a szavazóit, miközben a kvótaellenes aláírásgyűjtéssel már egyszer csúnyán megvezette őket.

Becsapta híveit, mert neki kellenek a migránsok, így díszeleghet a „Nemzetmentő Államférfi” szerepében az övéi előtt, mellesleg meg egy rakás pénzt ad az EU a menekültügy kezelésére. Ez abból is látszik, ha nem akart volna menekülteket, akkor 2010-től nem hordatta volna át őket suttyomban Magyarországon, ráadásul olyan nyelvű plakátok kerültek volna ki, melyek szövege nemzetközi nyelven olvasható. Magyarul volt írva a szöveg,  így egyértelmű, hogy a választóik megtévesztése volt a cél.

A nagy szemfényvesztés

2015. novemberben a Fidesz aláírásgyűjtésbe kezdett a kötelező betelepítési kvóta ellen. Nem sokkal később politikusai büszkén bejelentették, hogy már több mint 250 ezer aláírás összegyűlt. A közmédián keresztül II. világháborús német propagandafilmeket idéző folyamatos félelemkeltés folyt, mely egyre sikeresebbé tette aláírásgyűjtési akciójukat. Hívei örömmámorban úsztak, mert úgy gondolták segítettek pártjuknak, vezetőjüknek a „magyar” érdekeket képviselni az EU-ban.

Ezek után Orbán szemrebbenés nélkül szembe köpte választóit.

2016. február 18-án Orbán aláírta az Európa Tanács zárónyilatkozatát. Ezzel Hazánk nevében elfogadta a menekültek kvóták szerinti elosztását (zárónyilatkozat 7. pont f) bekezdés), vagyis nagy ívben tett saját szavazói véleményére. Persze titkolták a paktumot, ami pedig napvilágra került róla azt azzal söpörték le, hogy rosszindulatú ellenzéki propaganda. Választóik ennek is bedőltek. Pedig teljesen világos, hogy a korábbi aláírásgyűjtésnek semmi értelme nem volt, hisz Orbán szándékosan megvezette őket. Aki nem elvakultan figyeli őket észre veszi , hogy nem érdekli őt a hívek véleménye. Kristálytisztán látszik a sorra kirobbanó korrupciós botrányokból, pedig a választáskor nem arra adtak felhatalmazást a szavazóik, hogy gátlástalan tolvajlással szégyenítsék őket.

Így van ez a mostani kvótaellenes népszavazási kezdeményezésükkel is. Ez is csúnya húzás azokkal szemben aki megajándékozták őket a bizalmukkal. A józanul gondolkodók a népszavazás hírére azonnal felkapták fejüket mert tudják, mi itthon saját magunkra nézve hozhatunk döntéseket népszavazással, ám az elvakultabbak - akik még mindig gondolkodás nélkül hisznek – sugárzó arccal kommentálták, „most majd jól megmutatjuk Brüsszelnek!”.  

Keveseknek tűnt fel az is, hogy mostanában a Fidesz a Visegrádi Négyekre hivatkozik és szótárukból teljesen eltűnt az Európai Néppárt, amire korábban szinte minden megnyilvánulásukban mankóként, hitelesítőként hivatkoztak. Azon sem tűnődött el senki, hogy nem lenne kvóta, ha Orbán nem írja alá a záródokumentumot. Így természetes, hogy az EU furcsa szemmel néz ránk a népszavazásosdi játék miatt, mert az aláírásgyűjtéssel a Fidesz szavazótábora véleményt mondott, a nyilatkozat aláírásával pedig Orbán már eldöntötte a kvóta kérdést. 

Tegye fel a kérdést saját magának Ön is:

Miért is van szükség erre a népszavazásos színjátékra?

Biztos, hogy el akarok menni szavazni?

1 komment


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s