h i r d e t é s

Orbán a rasszista, homofób és cigánygyűlölő Salvinivel szövetkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán a rasszista, homofób és cigánygyűlölő Salvinivel szövetkezik

2019. május 03. - 07:46

 

​Hazánk nemzetközi megítélésének már így is elég sokat ártott a Fidesz politikája.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes határszemlén Röszkénél 2019. május 2-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor most azzal tetézi a bajt, hogy a szélsőjobboldali populizmus európai vezérével, Matteo Salvinivel szövetkezik. 

A Liberálisok elutasítják Salvini kirekesztő, gyűlöletkeltő, Európa-ellenes politikáját. Az olasz belügyminiszter közéleti szerepvállalása a fasiszta hagyományokat idézi. Salvini azzal vált hírhedté a kontinensen, hogy a háború és mészárlás elől hajóval menekülő embereket nem engedte kikötni Olaszországban. A szélsőséges politikus a földig rombolná a romatelepeket, és abszurd, züllött gondolatnak tartja, hogy meleg párok is gyermeket neveljenek. 

Úgy tűnik, Orbán Viktor eldöntötte, hogy szakít az Európai Néppárttal, és a demokratikus értékek tiszteletben tartása helyett szélsőséges szövetségeseket választ. Mindezt tetézi, hogy Orbán Viktor május 13-án Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével is tárgyal. Az illiberális Fidesz-kormány hazánk kettészakítása után most azon fáradozik, hogy a nemzetközi porondon ugyanezt tegye népekkel és politikai irányzatokkal.

A Liberálisok elítélik Salvini és Orbán gyűlöletkeltésre és megosztásra építő politikáját. Ez a találkozó tovább rontja Magyarország megítélését, és még jobban elszigeteli hazánkat az európai közösségben.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s