h i r d e t é s

Önkormányzati képviselő cége kapott 10 milliós támogatást zenés-táncos rendezvény lebonyolítására Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Önkormányzati képviselő cége kapott 10 milliós támogatást zenés-táncos rendezvény lebonyolítására Esztergomban

2020. augusztus 12. - 07:32

 

Esztergom város önkormányzata a koronavírus-helyzetre való tekintettel nem vállalja a felelősséget egyetlen zenés-táncos rendezvény megtartására sem.

Városszerte megjelentek a zenei fesztivált népszerűsítő plakátok, molinók

Éppen ezért 2020. augusztus 6-án rendkívüli testületi ülésen szavazott a fideszes többség arról, hogy „szt. István napi fesztivál” néven tervezett rendezvényt 10 millió forinttal támogatja. A kollektív felelősségről és arról, hogyan készül Szent István halálának évfordulójára, Nagyboldogasszony napjára és az államalapítás ünnepére Esztergom, ebben a cikkben írtunk.

Szintén ebben a korábbi cikkünkben bemutattuk egy fényképet, amelyen jól látható, kik nem voltak jelen a szavazáskor. Akkor ezzel nem is foglalkoztunk, amelyet most pótolunk.

A cikkben említett milliárdos vállalkozó, aki Esztergom helyett, de Esztergom 10 milliós támogatásával a bármikor belobbanó koronavírus második hulláma árnyékéban is szívesen rendez Punnany Massif, Tankcsapda, Anna and The Barbies, Caramel, Radics Gigi (a teljesség igénye nélkül) koncerteket, személyes támadásnak vette, hogy ezt le mertük írni.
Mint utánanéztünk, abban igaza van, hogy nem egyedüli cégtulajdonosként fogadhattta el a városi támogatást, mert az e-cegjegyzékben tárolt cégkivonatból kiderül, hogy a megtámogatott cégben tulajdonos Heckel Zoltán (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő is.
Hogy biztosra menjünk, szerettük volna a képviselő úr vagyonnyilatkozatát is megnézni, de Esztergom hivatalos weboldalán vagyonnyilatkozat helyett, csak hibaoldalt találtunk:

A NER-barát Igom.hu portálon azonban kivonatolva elérhető a képviselő-úr vagyonnyilatkozata.

Tehát most már nem csak azt mondhatjuk ki, hogy az önkormányzat a vírushelyzetre való tekintettel kiszervezett 10 millió forint adófizetői pénzt egy piaci alapon működő, a turizmus mellett rendezvényszervezéssel is foglalkozó cégnek (Esztergom Rögbi Kft.), hanem azt is, hogy egy esztergomi önkormányzati képviselő vállalkozását is támogatja az önkormányzat az adófizetőknek köszönhetően.

Az már csak egy abszurd mellékszál, hogy a megtámogatott önkormányzati képviselő nem volt jelen a pénzt odaítélő szavazáskor.


 

Kommentek

h i r d e t é s