h i r d e t é s

Olyan rég esett már...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Olyan rég esett már...

2022. szeptember 29. - 05:21

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős lesz az ég, most is többfelé lehet csapadék. A hőmérséklet a legtöbb helyen az ilyenkor szokásos átlag alatt alakul.

Egyre nagyobb területen válhat szakadozottá a felhőtakaró, de a Dunántúl nyugati részén maradhatnak borult tájak is.
Több napsütés az ország délkeleti felén lehet, azonban délután ott erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Késő estétől délnyugat felől ismét egyre nagyobb területen vastagszik, záródik a felhőzet. A kiterjedt csapadékzóna a déli órákban északkelet felé elhagyja az országot, majd délután nagyobb eséllyel az ország déli, délkeleti felén záporos, zivataros csapadékgócok alakulnak ki. Az Észak-Dunántúlon az északi, míg másutt a nyugati, délnyugati szél lesz élénk.
Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hazánk északnyugati felén 13, 17, délkeleti felén 18, 25 fok között várható. Késő estére 9 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás lesz jellemző, az érzékenyek körében álmatlanság, kimerültség és rosszullét is előfordulhat.
Fejfájás, migrén is jelentkezhet, a szelesebb tájakon élők körében pedig tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.
Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky