h i r d e t é s

Olyan rakétát lőtt ki Észak-Korea, mint amilyet Oroszoroszág Ukrajnában használ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Olyan rakétát lőtt ki Észak-Korea, mint amilyet Oroszoroszág Ukrajnában használ

2022. november 12. - 06:37

Megtalálta és elemezte Dél-Korea annak az észak-koreai rakétának a darabjait, amelyet egy hete Észak-Koreából indítottak és a két ország közötti tengeri határként szolgáló vonalnál csapódott a tengerbe - közölték szerdán Szöulban.

Forrás: NK News

A szöuli dokumentum szerint Oroszország nemrég hasonló típusú rakétát használt az ukrajnai háborúban. Kedden az észak-koreai védelmi minisztérium cáfolta azokat az amerikai vádakat, amelyek szerint Phenjan tüzérségi lőszert szállít Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz.

A dél-koreai védelmi minisztérium közleménye szerint a rakétát, amelyből egy három méter hosszú és két méter széles darabot találtak meg, SA-5 típusúként azonosították. Ez a típus föld-föld rakétaként is bevethető.

A SZÖULI DOKUMENTUM SZERINT OROSZORSZÁG NEMRÉG HASONLÓ TÍPUSÚ RAKÉTÁT HASZNÁLT AZ UKRAJNAI HÁBORÚBAN.

November 2-án Észak-Korea rekordszámú, több mint 20 rakétát, köztük egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki, amely átlépte a két ország közötti tengeri határt. A támadás miatt a dél-koreai hatóságok figyelmeztették Ulleungdo sziget lakóit, hogy keressenek menedéket. 

A dél-koreai hadsereg szerint "a félsziget felosztása és az 1953-as koreai háborút lezáró tűzszünet óta" ez volt az első alkalom, hogy egy észak-koreai rakéta ilyen közel került a déli felségvizekhez. 

NEM SOKKAL KÉSŐBB DÉL-KOREA EGY HAJÓT KÜLDÖTT A RAKÉTA FELKUTATÁSÁRA, AMELY 1500-2000 MÉTERRE SÜLLYEDT A TENGERBEN - ÍRTA A SZÖULI NK NEWS SZAKPORTÁL.

Kedden az észak-koreai védelmi minisztérium cáfolta azokat az amerikai vádakat, amelyek szerint Phenjan tüzérségi lőszert szállít Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz. (MTI)/Portfolio


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky