h i r d e t é s

Olyan merev a rendszer, mint a f*om

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Olyan merev a rendszer, mint a f*om

2021. április 21. - 19:05

 

Propaganda van, de morális korlát nincs. 

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor ne tegye zsebre a kezét állandóan / Facebook

Ez a hét eddig viszonylag nyugalomban telt, leszámítva a kedd este átnyomott, veszélyhelyzeti-kormányzás hosszabbítást meg a mai gumicsontot, amit a kecskeméti polgármester asszonnyal dobtak be a pocsolyába, hogy „nem kell előválasztás, nyugalomra van szüksége az emberekenek”.
Ebben kivételesen egyet is értek Pataki Klaudiával, én is nyugalomra vágyom.
Szeretnék egy hetet 2010. áprilisa óta, amikor nem hallok, nem látok és nem olvasok olyat, amiben a következő kulcsszavak szerepelnek: Orbán, kormány, Fidesz, veszély, védelem, harc, fenyegetés a teljesség igénye nélkül.
Magyarul, a tököm tele van a kormány elb*tt propagandájával. Kifizetni drága, de amúgy olyan átlátszó, mint a víz, olyan egyszerű, mint a 100-as szög. A butára és agresszívre mérgezett magyar meg eszi és hiszi.

De ez csak mérgelődés és remélem nem viszi el nagyon a véleményem arról, amiért a cím az, ami. Szóval nem csak a velejéig romlott és egy sapka sz*r az egész rendszer, amit Orbán-kormánynak hívunk, hanem még merev is. Az emberség, a tolerancia, az együttérzés, a felelősségvállalás, a mindenkiért kiállás és törődés idegen Orbán Viktortól és kormányától.

Ezt remekül példázza a „Tájékoztató oldal a koronavírusról” játékweboldal is. Nem olyan régen volt hír, hogy egy magyar fejlesztőcsapat is bekerült a világ – asszem’ – 10 legjobb Drupal-fejlesztője közé. Ezt csak azért fontos megjegyezni, mert a koronavirus.gov.hu is Drupal alapon működik. Nem kell hozzá tudományos fokozat, az oldal forráskódjából könnyen beazonosítható: „<link rel="stylesheet" href="/sites/all/themes/koronavirus”, mert a „/sites/all/themes” könyvtárstruktúrát a Drupal használja. Persze lehet véletlen egybeesés is, Orbánéknál bármi lehet és annak az ellenkezője is.

Amikor ezt a tájékoztató weboldalt összerakták, már az elején világos volt, hogy információforrásnak karcsú lesz, vagy másképp, az én információ-éhségem egészen biztos nem fogja kielégíteni. Sajnálom, hogy igazam lett, de tényleg harmatos a releváns és értékes információ, propaganda meg blődség annál több van rajta.
De visszakanyarodnék az érzéketlenségre. A 25628-ik elhunytnál megakadt a szemem. Az ugye vitán felül áll, hogy senki nem hal bele a koronavírusba alapbetegség nélkül. Legalábbis Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony sokszor elmondta ezt is az elmúlt évben. Annyit tudhatunk a 25628-ik elhunytról, hogy még nagyon sokáig élnie kellett volna, hiszen mindösszesen 34 év adatott neki és most jön a merev és kegyetlen rész. Aki a táblázatot szerkesztette, nagyon operatív akart lenni, mert a magyar halálozási adatokat sikerült 4 cellában meghatározni;

  • sorszám
  • nem
  • életkor
  • alapbetegség.

A képre kattintva a koronavirus.gov.hu oldalon is olvasható, feketén-fehéren.

És volt pofája beírni a szerencsétlenül járt fiatal nő mellé alapbetegségnek, hogy VÁRANDÓS. Komolyan mondom, hogy a pofám leszakad! Ragozzam még? Nyomorékok.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s