h i r d e t é s

Nyolc milliárd a turizmus és a divat népszerűsítésére

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nyolc milliárd a turizmus és a divat népszerűsítésére

2021. július 25. - 08:44

Keretmegállapodást kötött a turisztikai és a divatipar állami szereplőinek nevében a Rogán Antal alá tartozó Nemzetközi Kommunikációs Hivatal.

Fotó: depositphotos.com

„Keretmegállapodás a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt., a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. és a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt. részére komplex kommunikációs ügynökségi és rendezvényszervezési feladatok ellátására” – ez a tárgya annak a közbeszerzésnek, amiről a Nemzeti Kommunikációs Hivatal tett közzé hirdetményt az uniós közbeszerzési értesítőben. A tendert Mediator Group Reklámügynökség Kft nyerte, a cég a semmiből tűnt elő még 2019-ben, amikor megnyerte az első turisztikai tárgyú kommunikációs megbízását, nagyjából ugyanattól a megrendelői körtől, mint most. Csak akkor dupla ennyi pénzért kellett dolgozniuk, 16 milliárd forintért. A cégnek akkor még csak résztulajdonosa volt a most már kizárólagos tulaj, Dallos Ferenc vendéglátóipari vállalkozó, aki 2017-ben az év vendéglátósa címét nyerte el, vagyis nem sok köze volt korábban a kommunikációs iparhoz.

Napi.hu röviden írt Dallosról az első térnyerése kapcsán. A lap szerint szerint a Mediator Groupnak 2018 novemberig három magánszemély volt egyharmad-egyharmad arányban a tulajdonosa (Bíró Attila, Poós Péter, Molnár Tivadar). Majd a jegyzett tőkét 3 millióról 6 millió forintra emelték és beszállt a cégbe a pályafutását a Gundel étteremben kezdő, vendéglátóipari tapasztalatokkal és érdekeltségekkel rendelkező Dallos Ferenc (All In Delicates, TG Piccolino, MészárSteak, aki egyebek mellett a békéscsabai kolbászfesztiválon is zsűrizik és szakmai tanácsokkal segíti a Szeged-Csanádi Egyházmegye Dóm téri Katedrális éttermének üzemeltetését) egyik vállalkozása, a 2018 novemberében alapított Completus Service Zrt. is. Mostanra ez a cég a társaság egyetlen tulajdonosa, a frissen érkező Dallos kivásárolta korábbi cégtársait a társaságból. Ők tavaly szeptemberben egyszerre hagyták el a kft-t.

A mostani közbeszerzésről azt lehet tudni, hogy egy keretmegállapodás, amelynek keretében legalább négy nemzetközi kiállításon, egyenként 60–250 négyzetméteres kiállítási stand tervezése, gyártása és üzemeltetése a nyertes feladata. Évente szerveznie kell egy 500 fős rendezvényt, illetve öt-tíz, egyenként húsz fős tanulmányutat. De a szokásos feladatok mellett, a közösségi médiában is aktívnak kell lennie az év vendéglátósa cégének. Cél, hogy a megrendelőknek 800 ezer magyar követővel rendelkező Facebook-oldala legyen, ami szép feladatnak ígérkezik, mert a Magyar Turisztikai Ügynökségnek jelenleg csak 46 ezer követője van. De kell 130 ezres Instagram-oldalt is létrehozni.

Ki kell alakítani idegen nyelvű közösségi média-csatornákat is, ahol  200 000 követői bázis elérése a cél. És még az infuencereknek is jut feladat: „Tervezetten három, egyenként minimum hat országban influencer marketing kampány lebonyolítása tervezetten 15 influencer bevonásával” – sorjáznak a feladatok. (Hírklikk)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s