h i r d e t é s

Nyílt levél Nyíradonyból Cseresznyés Péter államtitkárnak

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Nyílt levél Nyíradonyból Cseresznyés Péter államtitkárnak

2018. augusztus 28. - 16:24

 

A mellékelt levelet a Nyíradonyi Romatagozat vezetői juttatták el nekünk, amelyet változtatás nélkül közlünk.

Nyílt levél

 

Cseresznyés Péter államtitkárnak

Innovációs és Technológiai Minisztérium

 

 

Tisztelt Államtitkár Úr!

Nyíradonyban a hatóságok, a hőségriadó kellős-közepén, 35 fokos melegben, közüzemi tartozásra hivatkozva mintegy 30 családnál kikapcsolták a vizet. Annak ellenére, hogy ez még a Fidesz-kormánya által hozott jogszabályokkal is ellentétes, az illetékesek mosták kezeiket, nem tettek semmit. Az önkormányzat és a vízügy több napon keresztül süketnek és vaknak tetette magát, s több mint száz magyar állampolgár - köztük rengeteg gyermek - víz nélkül maradt.

Kizárólag a Magyar Szocialista Párt helyi, megyei és országos politikusainak köszönhető, hogy az országos botrány hatására - több napi hezitálás után - a vízügy helyreállította a szolgáltatást. Az érintett családok vállalták, hogy anyagi lehetőségeik függvényében a közüzemi tartozást részletekben rendezik. 

A történtek után meglepődve olvastuk az egyik hetilapban az államtitkár úr érzéketlen, bürokratikus, emberi érzésektől mentes válaszát, amelyet Gurmai Zita és Kunhalmi Ágnes szocialista országgyűlési képviselők írásbeli kérdésére válaszolt. Igen, Ön tartotta magát a jogszabályokhoz, ügyelt arra, hogy a válasza a törvényben előírt időben - pontosabban annak a legvégén - a két képviselőhöz eljusson.

A történtek is azt bizonyítják, hogy Ön és munkatársai számára teljesen közömbös az érintett családok sorsa. Egy klasszikust idézve: nem hagynak senkit az árok partján, belerúgják őket a legmélyebb árokba. A szegény, csóró ember a Fidesz-kormánya számára teher, felesleges nyűg, a NER-nek hazudott rendszer számkivetettjei. Tudja államtitkár úr, milyen a nyomor, a kilátástalanság legmélyebb bugyra; milyen az, amikor a gyerekek sírnak, hogy nem kapnak enni? 

Ön és elvbarátai szerint Magyarországnak keresztény kormánya van. Tudja, ha az a kereszténység, amit Önök művelnek több millió elesett emberrel, akkor mindaz hazugság, amivel ámítják a magyar embereket. Talán nem haragszik meg, ha Teréz anyától idézünk Önnek, az életrajza szerint tanult embernek: 

„Életünk végén nem a diplomáink alapján leszünk elbírálva, vagy hogy mennyi pénzt szedtünk össze, vagy hogy milyen dolgokat valósítottunk meg. Hanem aszerint leszünk elbírálva, hogy: „Éhes voltam és te megetettél, fáztam és te ruhát adtál, nem volt fedél a fejem fölött és te befogadtál.”.

Egykor, még a rendszerváltás kezdetekor, Antall József miniszterelnök pedig így fogalmazott az újsütetű keresztényekről: 

"Az a baj itt, hogy míg Nyugaton még az ateisták is keresztények, nálunk a legtöbb templomba járó is pogány".

Tisztelt Államtitkár Úr!

Tudja, attól még nem lesz keresztény a kormány egyetlen tagja sem, hogy naponta elzengi, hogy mennyire fontos számára a hit. Önök a nép, köztük a nyomorban élők szolgálatára szerződtek, a köz pénzéből tartjuk el - igen jól - a kormány tagjait. Joggal várjuk el, hogy ne tekintsenek tárgynak egyetlen magyar embert sem, hanem igyekezzenek a sorsukon javítani. Talán ha így tesznek, akkor még Öntől is többre telik annál a rideg, bicskanyitogató mondatnál, miszerint „A fentiek alapján megállapítható, hogy a Kormány gondoskodik arról, hogy azon állampolgárok is hozzájussanak ivóvízhez, akik díjfizetési kötelezettségeiknek nem tettek eleget."

Valószínűleg tartjuk, hogy államtitkár úr nem ismeri az igazi Magyarországot, nem szokott a nyomortelepeken kiszállni luxus szolgálati kocsijából. Talán nem lenne haszontalan az Ön számára, ha Tasó László, a térség országgyűlési képviselője társaságában ellátogatna Nyíradonyba, a Bokrétás utcába, és személyesen győződne meg arról, milyen embertelen körülmények között élnek ott emberek 2018-ban, a Fidesz uralkodása alatt. Amennyiben lesz bátorsága, és elfogadja a meghívásunkat, a vendégünk lesz egy tányér cigány lecsóra is. Mert az itt élők ugyan szegények, de tudják, mi a tisztesség.

Nyíradony, 2018. augusztus 28.

 

Tisztelettel

 

 

Tatár Csaba                                                               Czakó Beáta

az MSZP Nyíradony városi szervezete elnöke          az MSZP Roma tagozatának helyi elnöke 


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s