h i r d e t é s

Nyilasjegy

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nyilasjegy

2021. március 28. - 18:25

 

Ujvári Gábor, régi, kipróbált antiszemita történelemhamisító (Veritas) azt fejtegette nagy hévvel a Kossuth rádió adása elé keveredett hívekkel, hogy a Numerus Clausus nem volt zsidótörvény, mert nem a zsidóság egésze, hanem csak egy szűk (tanulni vágyó) rétege ellen hozott megszorító intézkedés. Ilyeténképpen nem is illeszthető a zsidótörvények sorába.

Tekintsünk el most annak valószínűségétől, hogy a kormánymédia eme büszkesége előtt időzők jelentős része azt sem tudja, mi volt a Numerus Clausus

Tekintsünk el attól is, hogy Ujvári elmélkedése, annak hazugságtartalma, hamis volta mellett még a formál logikával se egyeztethető össze. Egyszerűen marhaság!

Ha ugyanis „a zsidók egy szűk köre ellen irányult, akkor a zsidók ellen irányult!
Ez különösebb magyarázat nélkül is belátható!

Értem, hogy Ujvári miért mosdatja Horthyt, akinek egyébként a határokon kívül rekedt, és a Kis-Magyarországra menekülő százezrek lakhatási, munkáltatási, oktatási egyszóval beilleszkedési gondjait kellett megoldania.

Tette pedig ezt a Tanácsköztársaság zsidó vezetőire hivatkozással, mint ürüggyel, mely horgadó indulatokra e kisebbség iránt a nép amúgy mindig is kapható volt.

Azon kívül a keresztény-nemzeti Fehér-Magyarország ideológiai alapjainak megteremtéséhez és népszerűsítéséhez szükséges volt a felsőoktatási intézmények hallgatói közül kirekeszteni a feltehetően liberális, netán marxista hallgatókat. (Ismerős?)

Azért kell a Numerus Clausust kimenteni a zsidótörvények sorából, mert elsőként Európában, jóval Hitler előtt kihirdetett, a zsidókat sújtó, a középkorra hajazó törvényről van szó!

Nem lehet Hitlerre mutogatni! Önszorgalmú gazemberség volt!

Mert a Numerus Clausus a zsidók ellen irányult, bármit hord össze Ujvári és a főnöke. Mégpedig az első, a zsidóság szisztematikus jogfosztását eredményező törvények közt.

Először a továbbtanulás lehetőségétől, később bizonyos foglalkozásoktól, majd a vállalkozásaiktól, a cégeiktől, a lakásuktól, házuktól, a személyes használati tárgyaiktól szépen sorban megfosztott, nem zsidó házastársuktól elválni kényszerített, évtizedeken át gyalázott, megalázott zsidóság útja végül törvényszerűen vezetett Auschwitzba.

Horthy közreműködését, sőt kezdeményező szerepét, e mocskot pedig soha senki nem képes levakarni róla!

Ujvári egyébként szorgos szerecsenmosdató.
A Hóman-szobor (egyelőre talonba helyezett) felállítása ügyében már tartott egy kiselőadást arról, hogy Hóman kiváló történész volt (igaz), hogy kiváló törvényhozó és miniszter volt (nem értékelhető), egyébként meg nem antiszemita, csak szalon-antiszemita. Ezt pedig, mint magánember véleményét nem lehet a munkásságával keverni.

Arról elfelejtett ugyan Ujvári említést tenni, hogy Hóman fölesküdött Szálasira, és annak csonka törvényhozása tagja maradt (majd vele együtt menekült el), e magatartásával pedig, mint közismert közéleti személyiség, legitimálta a nyilas uralmat, így tehát másnak, mint nyilas gazembernek és háborús bűnösnek ő maga sem tekinthető, de egyébként sincs igaza!

Neki, mint történésznek tudnia kell(ene), hogy a szalonokból kiinduló antiszemitizmus egy kormányzó párt politikai eszközeként egyenes út 1944-hez.
Aki pedig mentegeti, az maga sem különb!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s