h i r d e t é s

Nyereményautóval fokoznák az oltási kedvet Moszkvában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyereményautóval fokoznák az oltási kedvet Moszkvában

2021. június 14. - 07:51

 

Moszkva polgármestere vasárnap bejelentette, hogy a város nyereményjátékot hirdet azok számára, akik felveszik a koronavírus elleni védőoltást, hogy ezzel adjanak újabb lendületet az oltási kampánynak az emelkedő fertőzésszámok miatt.

A kép illusztráció! - Forrás: News Concerns

Channel News Asia beszámolója szerint a nyereményjátékon autókat fognak kisorsolni azok között a moszkvai lakosok között, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen. Az orosz fővárosban 7704 új fertőzést regisztráltak vasárnapra, ami a legmagasabb új napi esetszámnak minősül december 24-e óta.

Szergej Szemjonovics Szobjanyin, Moszkva polgármestere szombaton ráadásul arra is utasította az orosz főváros lakosságát, hogy ne menjenek munkába jövő héten, ehelyett inkább maradjanak otthon, ezzel is segítve a járvány további terjedését. A polgármester szerint ez csak ideiglenes megoldás, és az újabb korlátozások elkerülését szolgálja. 

Szobjanyin arról is beszélt, hogy csalódásra ad okot Moszkva jelenlegi átoltottsági aránya. A polgármester május 21-i tájékoztatása során elmondta, hogy a több mint 12 milliós lakosságból 1.3 millió ember vette fel a koronavírus elleni védőoltás első dózisát, erről vasárnap friss információkat nem osztott meg.

Hogy a város fokozza a vakcinákra való keresletet, Szobjanyin bejelentette, hogy azok a 18 éven felüli moszkvai lakosok, akik június 14. és július 11. között beoltatják magukat, automatikusan bekerülnek a nyerményjátékba, és öt szerencsés nyertes ajándék autót kap a fővárostól. 

Nem Moszkva az első, amely különböző nyereményjátékokkal, kedvezményekkel próbálja ösztönözni az embereket a védőoltás felvételére. Az Egyesült Államokban számos államban és városban nyereményjátékokat hirdettek, Kaliforniában például több millió dollárt sorsoltak ki. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s