h i r d e t é s

Nyári idővel indul a hét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyári idővel indul a hét

2022. május 16. - 05:41

Hétfőn tovább melegszik az idő, hazánk több pontján is elérheti a csúcshőmérséklet a 30 fokot. Kedden azonban lehűlés kezdődik, ugyanis egy hidegfront ér el minket.

Fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk általában sok napsütéssel. A gomolyfelhők a nyugati megyékben magasabbra törhetnek, és arrafelé délutántól záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz, de a zivatarokat erős vagy viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére általában 14 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem érkezik front térségünkben, de a felmelegedés erősödik. Akik rendkívül érzékenyek a meleg időre, ők migrént, dekoncentráltságot, tompaságot, fáradékonyságot, keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást, esetleg enyhébb rosszullétet is tapasztalhatnak.

Ugyanakkor hajnalban, reggel a hűvösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős lesz a napos időben, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s