h i r d e t é s

November előtt a nyugdíjasok ne számítsanak plusz pénzre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

November előtt a nyugdíjasok ne számítsanak plusz pénzre

2020. május 20. - 11:17

 

A kormány novemberben fizeti ki a különbözetet a januári emeléshez képest a nyugdíjasoknak., de csak akkor, ha az infláció engedi. - írja az nlcafe.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

Idén leghamarabb novemberben kaphatnak a rendes havi nyugdíjon felül plusz pénzt a nyugdíjasok, ezt egy magas beosztásban lévő kormányzati illetékes, Rétvári Bence jelentette ki

– tudta meg az mfor.hu.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára egy parlamenti kérdésre adott írásbeli válaszban tette egyértelművé, hogy a kormány idén sem tesz kivételt, és ha az infláció indokolja, akkor novemberben fizeti ki a különbözetet a januári emeléshez képest a nyugdíjasoknak. Közölte azt is, hogy szeptembernél hamarabb nem lehet meghatározni az infláció tárgyévi mértékét, mert

ennél előbb az év során a költségvetésben tervezett mértéknél magasabb infláció felelősséggel nem prognosztizálható. 

Rétvári Bence azzal folytatja válaszát, hogy

amennyiben az inflációs mutatók indokolják, a nyugdíjasok november hónapban a különbözetet – a hatályos jogszabályok szerint – természetesen egy összegben teljes évre megkapják. 

Az államtitkár a 13. havi nyugdíj visszavezetésének jelentőségét emeli ki válaszában, illetve azt, hogy a jogosultak nyugdíjprémiumot is kaptak az elmúlt években: 2016 óta összesen 273,5 milliárd forintot, ami még kiegészült az Erzsébet-utalványokkal (továbbá rezsiutalványokkal).

nlcafe.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s