fbpx Növekvő betegszám, bezárt iskolák: így áll a vírushelyzet a világban | CIVILHETES

h i r d e t é s

Növekvő betegszám, bezárt iskolák: így áll a vírushelyzet a világban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Növekvő betegszám, bezárt iskolák: így áll a vírushelyzet a világban

2020. szeptember 05. - 06:44

 

22 iskolát zártak be Franciaországban a koronavírus miatt, de a növekvő esetszám ellenére is több mint 12 millió diák megkezdhette a tanulmányait.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Madridban szigorították a gyülekezési szabályokat. Mind beltéren mind pedig kültéren legfeljebb tízen találkozhatnak. Silvio Berlusconi, volt olasz kormányfő kétoldali tüdőgyulladással került kórházba, de állítólag a körülményekhez képest jól van.

Franciaország

60 ezer iskola nyitotta meg kapuit a tanév elején Franciaországban, miközben már két napja 7000 fölött van az új fertőzöttek száma. Több tanár és diák is amiatt aggódik, hogy a tantermek esetleg gócpontokká válhatnak, de csak 22 intézmény döntött a bezárás mellett.

Ausztria

Az osztrák egészségügyi miniszter országon belüli régiók kialakítását jelentette be, egyebek közt Bécset, Linzet és Grazot is sárga besorolásúvá változtatták.

"Tudjuk honnan származik a növekedés. Kis régiós gócokról beszélhetünk, amelyek azokhoz az emberekhez köthetők, akik hazatértek utazásukról, például Horvátországból. Ezért húztuk meg a vészféket" – mondta az osztrák egészségügyi miniszter utalva arra, hogy a Horvátországból visszatérők csak negatív vírusteszttel léphetnek be.

Spanyolország

Madridban újranyitottak az óvodák, a gyülekezési szabályokon viszont tovább szigorítanak. Korlátozzák a temetések, esküvők, vallási szertartások, és múzeumlátogatások résztvevőinek számát. A csoportos összejövetelek létszámát tíz főben maximálják mind nyilvános, mind pedig zárt terekben. A gyerekeknek hat év fölött kötelező a maszkhasználat, az oktatás gördülékenységét pedig a tanárok tömeges tesztelésével szeretnék biztosítani.

Olaszország

Kétoldali tüdőgyulladással egy milánói kórházba szállították Silvio Berlusconit. A 83 éves egykori miniszterelnök szervezetében két napja mutatták ki a koronavírust. Sajtóértesülések szerint nem szorul intenzív kezelésre, de légzési nehézségei vannak.

Oroszország

Oroszországban a vakcina tömeges tesztelésére készülnek. A moszkvai polgármester azt mondta, maga is kapott az oltóanyagból.

"A világ legnagyobb kísérletét hajtjuk végre, amin 40 ezer ember fog részt venni. Az önkéntesek már jelentkezhetnek, pár nap alatt több mint ötezren iratkoztak fel" – mondta Moszkva polgármestere

A WHO szerint viszont a klinikai vizsgálatok során eddig egyik oltóanyag sem mutatta a legalább 50 százalékos hatékonyság egyértelmű jelét és a tömeges oltásokra legkorábban a jövő év közepén kerülhet sor. (atv.hu)


 

h i r d e t é s