h i r d e t é s

Novák Katalin ma reggel a családokhoz szólt a Kossuth rádióban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Novák Katalin ma reggel a családokhoz szólt a Kossuth rádióban

2020. október 02. - 09:35

 

Na nem azt jelentette be, hogy a kormány duplájára emeli a családi pótlékot.

Novák Katalin, a családbarát Orbán-kormány minisztere - Forrás: MTI

A családok életszínvonalának megtartása ugyanolyan fontos, mint az emberi élet megvédése és a gazdaság talpra állítása - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Novák Katalin kijelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt "bármennyire is össze kell húzni a nadrágszíjat", a családok támogatásából nem enged a kormány. A gyermekvállalás életre szóló döntés, ezért a kormány garantálni szeretné, hogy hosszútávon számíthassanak a családok a támogatásokra - hangsúlyozta.
Miniszterként elsődleges célja, hogy az eddigi családtámogatásokból gazdaságilag nehezebb időszakban se kelljen semmit feladni. A támogatások folyamatosan bővülnek, ami remélhetőleg a közvetkező másfél évben sem fog megállni - mondta.
Novák Katalin beszélt arról is, hogy bár a családi pótlék összege nem emelkedett, az ahhoz hasonló, alanyi jogú juttatások köre bővült, például szeptembertől minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket, valamint ingyenessé, illetve kedvezményessé tették az étkeztetésüket.
"A kormány munkához köti a családtámogatásokat, és a nemzeti konzultációban az emberek is megerősítették ezt a nézetet" - mondta a miniszter. (MTI)

Az pedig ne zavarja a miniszterasszonyt, hogy egy olyan nemzeti konzultációra hivatkozik, amelyet főnöke szerint is minösszes 1,8 millióan töltöttek ki. Ez annyira kevés "magyar ember", hogy ennyi szavazattal nem lehetne az Orbán-kormánynak kétharmada.
Ha Novák Katalin és tárcája valóban segíteni szeretne a magyar családokon, akkor a rádióból egyenesen a minisztériumba siessen és a jelenlegi hibás politikán változtasson. A munkához között családtámogatásokkal csak a dolgozói szegénységbe tartozó családok körét növeli. Hiába dolgoznak sokat a magyarok, jövedelmük mégsem elégséges a méltó megélhetéshez.


 

Kommentek

h i r d e t é s