h i r d e t é s

Novák Katalin határozottan visszaszólt Veres püspöknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Novák Katalin határozottan visszaszólt Veres püspöknek

2020. október 19. - 11:28

 

A kormány támogatja a lombikbeavatkozásokat

Novák Katalin és Veres András

Ritka az olyan egyértelmű, nyílt konfrontáció a retorikájában kereszténydemokrata kormánypárt és a magyar katolikus egyház között, mint amilyenbe Veres András püspök és Novák Katalin családügyi miniszter keveredett.

Novák Katalin ugyanis rövid videót tett közzé hétfőn, amiben az íróasztalánál ülve, a kezében egy Magyar Hírlappal, határozott hangon közli, hogy a magyar kormány továbbra is támogatja a lombikbébi-programot.

"Úgy látom, hogy ismét fellángoltak az indulatok a lombikprogram körül" - kezdi Novák, miután felemelte a tekintetét az újságból. Ezzel tette egyértelművé - ha az érintetteknek nem lett volna eleve is világos - hogy most Veres püspöknek a Magyar Hírlapban szombaton megjelent interjújára reagál.

Novák így folytatta: "Szeretnék megnyugtatni minden olyan párt, aki meddőségi problémákkal küzd, hogy a magyar kormány segít nekik, amiben csak tud. Ezért támogatjuk a lombikbeavatkozásokat is, ezért emeltük meg duplájára a rendelkezésre álló forrásokat. Hiszen az a célunk, hogy minden vágyott, tervezett gyermek megszülethessen Magyarországon." (444.hu)

Veres a hétvégi újságcikkben többek között azt mondta, hogy "Elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele!


 

Kommentek

h i r d e t é s