h i r d e t é s

KÉRDÉS: Ön beoltatja magát?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
2021. május 09. - 11:26

 

Oltás? Nem oltás? Oltott? Nem oltott?

Sokan, sokféleképpen közelítették már meg a koronavírus elleni védőoltások gerjesztette feszültséget.

A járvány, mint téma, lassan végre kifullad. Jól érezhető, hogy a propaganda már túl sok időt veszített a Soros és migránsok keretezte agyrém folytatásához. Persze maradtak jó sokan, akik még mindig rettegnek, de úgy néz ki, Orbánéknak új ellenségkép kell ahhoz, „megvédhessenek” minket.

Ahhoz, hogy kellően zavaros legyen a víz a horgászathoz, folyamatosan szükség van valamire, amellyel meg lehet osztani a társadalmat. Erre most épp’ kapóra jön a koronavírus elleni védőoltás kérdése.

Az jól látható, hogyha a napi vírus adatokat nézzük, lényegében az összes „releváns” szám csökken. Csökken a napi elhalálozások száma, csökken a lélegeztetőgépen lévők száma, végül is inkább csökken a napi megfertőződések száma is. A végére hagytam azt a számot, amely nem annyira jó, hogy csökken. Nézőpont kérdése, hogy sajnos vagy szerencsére, de már nem nő olyan arányban az oltásra regisztráltak száma, amely a szakemberek szerint ahhoz kellene, hogy elérjük a nyájimmunitást.

Az oltás előtti időkben egészen másképp alakult a covid-19 megítélése, de természetesen nem Magyarország lenne, ha akkor sem szakadtunk volna két részre. Az egyik elbagatellizálta esetleg tagadta a vírust, mások pedig várták a vírus lecsengését, várták a „megmentő” vakcinák megjelenését.

A vakcinák megjelenésével azok, akik „szakszóval” élve „hangolták az arra fogékonyakat a vírus ellen, új stratégiát voltak kénytelenek választani, mert a megjelenő védőoltások fényében már egyre nehezebb volt tagadniuk a vírust. Ezért beleálltak az oltás elutasításába. Nem állítom azt, hogy minden vakcinát elutasító ember egyben vírustagadó is, de nagyon közel van szerintem ahhoz a határhoz, hogy alufóliát húzzanak a fejükre, mert az leárnyékolja a CIA agyszkennereit. Ennek okán azt is vallom, hogy aki így gondolkozik, annak az agyi tartalmára egészen biztos nem kíváncsi még a CIA sem.

A másik csoport, pedig előbb-utóbb beregisztrált oltásra és a rendszer döcögőssége és a „terheléses támadásnak” kitett informatika ellenére megkapják valamelyik vakcinát. Sok víznek kellett lefolynia a Dunán, de kormányunk is belátta, hogy leginkább a Pfizer vakcinára van igény, a drágán vásárolt és jelenleg is tonnaszámra érkező kínai cuccra, a Sinopfarm vakcinára, a csilliárdos propaganda ellenére sincs akkora igény, ahogy a többi gyártó termékére sem.

Az oltások megjelenésével egy időben valamit arra is ki kellett találni, hogy a nagyon régóta elviselt korlátozásokon (most a gazdasági aspektusokat nem firtatom, csak az emberit) enyhíteni lehessen. Persze az esetek többségében ebből az embernek csak az újabb és újabb döntések mögötti logikátlanság tűnt fel. 

És ekkor megszületett a nagy ötlet, amelyet a túlmozgásos magyar kormány szinte még a tervezés fázisában tovább gondolt és jól megjogászkodott. Ez lett az igen hülye nevű „védettségi igazolvány”.  És ez az igazolvány sikeresen újra osztotta a már majdnem együtt mozgó tömeget.

Hiszen a legtöbb egy bites mém, amivel napi szinten találkozunk a facebook-on, semmi mást nem csinál, mint álláspontra helyezkedésre kényszeríti az internet népét. A propaganda örül, mert ezek alatt a buta vackok alatt újra beindul az oda-vissza kurvaanyázás. És ez így van jól, ez így tökéletesen megfelel a kormánynak.

Ezek után pedig csak idő kérdése volt, hogy mikor lengetik be azt, hogy konkrétan diszkriminálni kezdik azokat, akik mindegy miért, de nem akarják oltati magukat. Ha a propaganda máza alá nézünk, akkor nyilvánvaló, hogy a magyar kormány célja az, hogy minél több ember kapja meg szabad akaratából a védőoltást. 

De mivel lassan elfogynak azok, akik saját akaratukból kérték az oltást, egyrészről megpróbálják úgy növelni az átoltottságot, hogy lejjebb viszik az oltási regisztrációnál a korhatárt. Másrészt pedig a bevezetett védettségi igazolvánnyal kvázi zsarolhatóvá váltak a még nem oltottak, hiszen szöges ellentétben az unióval, alapjogaiktól kezdik megfosztani ezeket az embereket. De ez csak országhatáron belül működik.

Vélhetően a nyári szezonban számos hisztiről fog beszámolni a média, amikor az oltatlan a határon fog szembesülni a saját hülyeségével, amikor nem mehet majd „Horvátba” a tengerre, mert nem tudja igazolni a védettségét.

És akkor a végére egy közhely: „Az oltás nem tesz immunissá a betegséggel szemben, csak ad egy esélyt arra, hogy ne lélegeztető gépre kerülj, hanem otthon feküdj lázasan és posztolhasd a Facebookra néhány lájkért, hogy te most mennyire beteg vagy.” 

Mi a véleménye? Oltás vagy nem oltás?

Fogom kapni vagy már kaptam oltást.
67% (35 szavazat)
Nem akarom, hogy beoltsanak.
33% (17 szavazat)
Összes szavazat: 52