h i r d e t é s

Hat év egyetem és négy év gyakorlatért havi 144 ezer forint fizetés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hat év egyetem és négy év gyakorlatért havi 144 ezer forint fizetés

2019. július 22. - 15:49

Pedagógusok elkeseredett posztjaikkal van tel a Facebook

Forrás: Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozat

Kampányt indított a Facebookon a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata, amely során pedagógusok mutatják meg, mennyit keresnek, ezért hány évet tanultak és hány év gyakorlat áll mögöttük. - írja a hvg.hu

A felhívásra jelentkezők között akad olyan mérnöktanár, aki négy év egyetemmel és négy év tapasztalattal a háta mögött 143.931 ezer forintot visz haza. Egy mentálhigiénés gyógypedagógus kollégája pedig hat év egyetem és négy év gyakorlat után kap ugyanennyit.

A szakszervezet honlapján az írta: a kormány ugyan hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsüléséről, de a pedagógusok hatodik éve nem kapnak béremelést, a nevelést, oktatást segítő kollégák bérei pedig még ennél is megalázóbbak.

„Mi készülünk a tanévre. Hosszú küzdelemre készülünk, de küzdeni azt tudunk, most épp a bérünkért fogunk. Azért lehet, hogy tanítunk majd 608 órát is” – írták.

Korábban mindkét nagy pedagógus szakszervezet, a Pedagogusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is tiltakozó akciókat és sztrájkot helyezett kilátásba, ha a kormány nem rendezi a pedagógusok helyzetét