h i r d e t é s

Ismeretlen űrállomás kering a Föld közelében?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismeretlen űrállomás kering a Föld közelében?

2018. január 09. - 11:12

Egy amatőr csillagász, aki minden nap órákat tölt azzal, hogy az eget figyeli és rögzíti a különlegesnek vélt dolgokat, valami egészen elképesztő dolgot fedezett fel.

Forrás: napiufo.hu

Kelet-Pennsylvaniában élő amatőr csillagász a január 2-án látható Szuper Holdat akarta megfigyelni, de helyette valami sokkal érdekesebbet fedezett fel az éjszakai égbolton.

"Észrevettem egy szokatlan, gyorsan lüktető csillagot a Hold jobb oldalán alul az égbolt dél-nyugati részén. Nem mozgott, vagyis egészen biztos, hogy nem egy műhold volt. Fixen az ég egy pontján helyezkedett el, a Canis Minor csillagkép közelében és órákig látható volt."

Egy teleszkóppal alaposabban is szemügyre vette. De amikor meglátta mi az, rögtön fényképezni kezdett. Egy gyorsan forgó, gyűrű alakú objektumnak tűnt, ami folyamatosan változtatta a színét, és időnként megjelent a közepén egy fénylő pont. Az, hogy az égen látható csillagokhoz képest nem mozdult el, arra enged következtetni, hogy nem a Föld légkörében, vagy a közelében lehetett. Inkább jóval távolabb az űrben. (ripost.hu)