fbpx Kiderült, hol követik el a legtöbb bűncselekményt Magyarországon | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kiderült, hol követik el a legtöbb bűncselekményt Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiderült, hol követik el a legtöbb bűncselekményt Magyarországon

2016. november 07. - 09:31
0 komment

 

A HVG a 2015-ös rendőrségi és ügyészségi statisztikák segítségével indított cikksorozatot - írja a Propeller.hu.

Az első részben azt taglalják, hogy országos szinten melyek a bűnügyileg legfertőzöttebb megyeszékhelyek és megyei jogú városok.

A Legfőbb Ügyészség által a HVG rendelkezésére bocsátott adatokból az derül ki, hogy a 10 ezer lakosra jutó regisztrált bűncselekmények száma alapján Kaposvár, Kecskemét és Budapest számít a "legbűnösebb" városnak.

A somogyi megyeszékhely első helye némileg csalóka, hiszen, mint a Somogy megyei rendőrkapitányságon elmondták, egyetlen, de 1828 rendbeli közokirat-hamisítási ügy dobta meg ennyire a bűncselekmények számát, e nélkül a város a középmezőnyben lenne.

Az eredmények cáfolják azt a feltevést, hogy a gazdaságilag leszakadóban lévő keleti országrész lenne a bűnügy melegágya. Ehhez képest pont egy dunántúli város "nyerte" a versenyt, és a lista első felében találjuk Győrt, Szekszárdot és Székesfehérvárt is. 

Ami az összes bűncselekményre jutó nyomozási eredményességet illeti, az összes bűncselekményre jutó felderítettségi arány átlagban meghaladja az ötven százalékot, öt városban (Szombathely, Salgótarján, Nagykanizsa, Debrecen és Hódmezővásárhely) a hatvan százalékot is. Öt városban viszont (Dunaújváros, Kecskemét, Eger, Érd és Kaposvár) ötven százalék alatt van, míg Budapesten a negyven százalékot sem éri el.    

propeller.hu

 


 

h i r d e t é s