h i r d e t é s

Orbán főzenésze Rogán szomszédjával rendez állami támogatásból '56-os programokat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán főzenésze Rogán szomszédjával rendez állami támogatásból '56-os programokat

2016. augusztus 05. - 10:05
0 komment

Ezúttal Leslie Mándokival közösen nyert el állami megbízást Csetényi Csaba cége, a Network 360 - írja a VILÁGGAZDASÁG.

Forrás: 444.hu

A konzorcium 1,4 milliárd forintból az ’56-os forradalom kapcsán többek között Berlinben, Londonban és Párizsban szervez kulturális eseményeket.

Újabb, ezúttal nettó 1,4 milliárd forintos közpénzes tendert nyert a Rogán Antal lakóparki szomszédjaként emlegetett Csetényi Csaba érdekeltsége, a Network 360 Reklámügynökség Kft.

A cég most éppenséggel a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda tenderén futott be. Az elnyert feladat „művészeti kiadványok megvalósítása, amelyen keresztül Magyarország kulturális-történelmi értékei bemutatásra kerülnek”. Továbbá németországi sajtókampány, ennek keretében a történelmi és kulturális kapcsolatok megerősítését célzó dokumentumfilm készítése, ezen dokumentumfilm, valamint egy releváns témájú játékfilm és ezekhez kapcsolódóan pozitív tartalmú szerkesztőségi anyagok megjelentetése. Az eredményhirdetés szerint az anyagok központi témája az 1956-os szabadságharc és forradalom. Mindezeken kívül az 1,4 milliárdból kulturális-művészeti rendezvényeket kell megvalósítani Berlinben, Londonban és Párizsban.

A pályázatra egy ajánlat érkezett, a Csetényi-cég és a németországi Tutzingben bejegyzett Red Rock Musikproduktion GmbH közös munkája. A Red Rock Leslie Mándoki zenész-producer cége, amely a muzsikus stúdiójának hasznosításával és komponálással ugyanúgy foglalkozik, mint koncertszervezéssel. Mándoki szintén nem ápol rossz kapcsolatot kormányzati körökkel, a disszidálásának 40. évfordulójára tavaly augusztusban, a Várkert Bazár előtt tartott koncertet a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. 94 millió forintért szervezte meg. Mint a 444.hu megírta, a 340 ezer dollárnak megfelelő összeg David Guetta fellépti díjának felel meg.

Néhány napja a Miniszterelnökség bruttó 6,5 milliárdos megbízásból 6,25 milliárdot nyertek el a Rogán-szomszéd cégei, a Network 360 Reklámügynökség Kft. és az Affiliate Network Kft. A PR-feladatokra, közvélemény- és piackutatásra, rendezvényszervezésre szóló tenderen labdába rúgott egy esztergomi cég, az LV-Team Kft. A nyomdai feladatokat és a grafikai tervezést pedig a Pátria Nyomda nyerte el bruttó 254 millió forintos ajánlattal.

Mint azt korábban a Népszabadság megírta, 2014 – vagyis a Simicska–Orbán-konfliktus kiteljesedése – óta a Network 360 Kft. hasította ki a legnagyobb szeletet az állami reklámtortából. Ez a mostani kormányzati megbízásokig is 4,9 milliárd forint volt. Az ezt megelőző időszakban a 2011-ben alapított társaság 1,2 milliárd forintnyi állami megbízási keretet kapott. Mindez a cég eredményein is látszik: a társaság tavaly zárta eddigi legjobb évét, forgalma 4,6 milliárd forint fölé nőtt. A cégnek a mérlegbeszámolója szerint csak rövid lejáratú kötelezettségei vannak (3 milliárd feletti az állomány), azonban nincs hosszú távú kitettsége, és mintegy 1,8 milliárd forintnyi készpénzzel rendelkezett a múlt év végén. Az eredmény tavaly már félmilliárd forint közelébe nőtt, és az adófizetés után maradt 440 milliót a tulajdonos az utolsó fillérig fel is vette.

Csetényi maga a Magyar Időknek februárban adott interjúban tagadta, hogy köze volna a cég sikerének a lakhelyéhez, azt hangsúlyozta, hogy eddig többet dolgoztak a piac szereplőinek, mint az államnak, és – közölte – mindenütt nyílt versenyben nyertek.

vg.hu