h i r d e t é s

Már az év végén jöhet az állami mobilhálózat

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Már az év végén jöhet az állami mobilhálózat

2015. november 13. - 08:46
0 komment

Ha nem lesz kemény tél, már az idén elkészülhet az állami mobilhálózat, amely a déli határszakaszon lesz a legerősebb a menekültek miatt.

Forrás: privatbankar.hu

Még az idén kiépülhet az állami tulajdonú MVM Net hálózata, amelynek kiépítését a menekülthullám is befolyásolhatta - írta pénteki számában a Világgazdaság.

A napilap saját információira hivatkozva azt írta, a publikus hálózatok leterheltsége miatt a cégnek a déli határszakaszra kellett koncentrálnia a fejlesztését, és ha nem lesz nagy hideg a következő egy-két hónapban, akkor időre ki is épülhet a teljes hálózat.

Aranyosné Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatója a napilappal azt közölte, hogy a most véget érő - négyéves - spektrumgazdálkodási időszakban 265 megahertznyi frekvenciát értékesítettek, ebből 130 milliárd forint bevétel folyt be. A hatóság a 3400-3800 megahertzes frekvenciákat várhatóan jövő év elején kínálja fel, az árverésre szóló felhívás hamarosan megjelenik. A 2020-ig tartó új spektrumstratégia szerint nem várható jelentős bevétel a frekvenciák eladásából.

 

privatbankar.hu / vg.hu / MTI


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s