h i r d e t é s

Lekommunistázta Orbán rendszerét Márki-Zay a HírTV kamerája előtt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lekommunistázta Orbán rendszerét Márki-Zay a HírTV kamerája előtt

2022. január 25. - 19:34

Orbán Viktor rendszerét a GULAG-ot is megemlítve a kommunizmushoz hasonlította, de beszólt a riporternek is.

"Természetesen fogalma sincs, hogy működik az igazi demokrácia, hogy működik a piacgazdaság és hogy működik a sajtószabadság. Ha lenne, akkor kiállna egy vitára, de az ő modellje a kommunista Szovjetunió, a kommunista Kína, a mi modellünk az Európai Unió. Azt szeretnénk, ha Orbán Viktor kiállna egy nyílt vitára, és nem mindenféle süket kifogásokat találna ki."

Így indított a HírTV-nek még a múlt héten adott nyilatkozatában Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. A kormánypárti hírcsatorna riportere a Hódmezővásárhelyi Belvárosi Olvasókör rendezvénye után kapta el pár szóra Márki-Zayt, aki mellékállásban a város polgármestere, az erről készült felvétel a Magyar Hang szerint kedden került fel a YouTube videómegosztóra. A riporter azt kérdezte elsőre, miért beszélt Márki-Zay lágerekről, mire ő a GULAG-on át eljutott a kommunista pártállamot építő Orbán Viktorig.

Orbán korábban szerinte azt mondta, beosztottakkal nem vitázik, erre Márki-Zay azt felelte, neki akkor Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kéne vitáznia. Beszélt még a kommunizmus és orbánizmus párhuzamáról, majd rátért az inflációra, kiemelve, hogy Matolcsy György jegybankelnök fél éve jelezte a veszélyt. A hatósági áras élelmiszereket, áfacsökkentést kommunista trükknek írta le. Az oktatás is szóba került, az LMBTQ-szervezetek iskolai felvilágosítását elvetette, tanári béremelést pedzegetett. Arról is beszélt, a szexuális felvilágosításról csak a szülőknek van joguk dönteni, a népszavazás pedig diszkriminálja a melegeket. Hozzátette: "Mi ezzel szemben egy Kaleta-törvényt támogatnánk, amely a fideszes aberráltaktól is megvédi a gyerekeket. Illetve azoktól a plakátoktól, amelyek ellepték az országot, és amelyeken olyan szó szerepel, amit a gyerekeknek soha nem kellene olvasni. El kell takarítani a közéletből az olyan beteg gondolkodású embereket, akik ilyet csinálnak." (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s