h i r d e t é s

Vízumkötelezettséget írt elő egyes magyaroknak is az USA

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vízumkötelezettséget írt elő egyes magyaroknak is az USA

2022. január 21. - 11:55

Az Egyesült Államok hatóságainak a döntése nyomán nem mentesülnek már a vízumkötelezettség alól azok a magyar állampolgárok, akik Magyarország jelenlegi határain kívül születtek - közölte csütörtökön internetes kiadásában a Krónika.

A kép illusztráció! - Forrás: Camp Leaders

Az erdélyi magyar napilap az Utazás a köbön című blog bejegyzése alapján azt írta, hogy az amerikai hatóságok az Elektronikus Beutazási Engedély (ESTA) kiváltását csak azoknak a magyar állampolgároknak teszik már lehetővé, akik Magyarország jelenlegi területén születtek. Az új szabály szerint csak a schengeni térség országaiban született állampolgárok utazhatnak vízummentesen (amennyiben más miatt nem vonatkozik rájuk vízumkötelezettség).

A lap azt írta, a vonatkozó döntés már tavaly februárban megszülethetett, ám sokáig nem tűnt fel, mert a koronavírus-járvány miatt Washington utazási korlátozásokat vezetett be. Tavaly hónapokig nem léphettek az Egyesült Államok területére a schengeni övezetbe tartozó országok polgárai.

Az amerikai hatóságok döntésére immár a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata is felhívja a figyelmet honlapján, az Egyesült Államokba történő beutazási és tartózkodási feltételekről szóló tájékoztatóban - közölte a Krónika.

Ha a Magyarország jelenlegi határain kívül született magyar állampolgárok Amerikába utaznának, vízumot kell igényelniük, még akkor is, ha történetesen évek vagy évtizedek óta Magyarországon élnek. A Romániában élő magyarok ezt csak a bukaresti diplomáciai képviseleten tehetik meg, a budapesti nagykövetségen csak azokat a magyar állampolgárokat fogadják, akik életvitelszerűen Magyarországon élnek. (Infostart)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s