h i r d e t é s

Majdnem egy csapatnyi német kézilabdázó lett koronavírusos

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Majdnem egy csapatnyi német kézilabdázó lett koronavírusos

2022. január 18. - 06:15

Öt játékos koronavírustesztje hozott pozitív eredményt a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő német válogatottnál.

Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek

A német szövetség bejelentése szerint Andreas Wolff, Kai Häfner, Luca Witzke, Timo Kastening és Lukas Mertens fertőződött meg, így Julius Kühnnel és Hendrik Wagnerrel együtt hét játékos nem állhat Alfred Gislason szövetségi kapitány rendelkezésére kedden. A németek ellenfele Pozsonyban a lengyel válogatott lesz a csoportkör utolsó fordulójában. A meccs tétje a D csoport első helyének megszerzése, ugyanis már mindkét együttes biztosította továbbjutását a középdöntőbe.

A megfertőződött kézilabdázókat elkülönítették, a szövetség pedig a Bundesliga-klubokkal és az európai szövetséggel egyeztet új játékosok becseréléséről.

A kontinenstorna szabályai szerint akinek pozitív lesz a tesztje, legalább öt napig karanténban kell maradnia, és ezután is csak két negatív PCR-teszttel állhat újra edzésbe.

Sérülés és koronavírusos megbetegedés miatt korábban már elveszítette hét játékosát Gislason kapitány. (MTI) / Infostart


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s