h i r d e t é s

Üzletostromlásnak hívják a legújabb bűnözési formát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Üzletostromlásnak hívják a legújabb bűnözési formát

2021. november 23. - 06:33

Kalifornia államban egyre gyakrabban fosztják ki a nagyobb üzleteket több tucatnyi rablóból álló hordák, akik egyszerűen leemelik a kiszemelt termékeket a polcokról, a rendőrök pedig semmit sem tesznek ellenük.

Forrás: Da Lin/Twitter

A hétvége folyamán váratlanul megjelent tíz jármű egy San Francisco mellett található Nordstrom-üzlet körül, majd 80 maszkos, pajszerrel felszerelt ember ugrott ki a járművekből – írta a Portfolio.

A bűnözők gyakorlatilag megrohamozták az üzletet – betörtek és elvittek mindent, ami mozdítható volt. A rendőrség egy járművet fel tudott tartóztatni, a gyanúsítottak kihallgatásával akarják kideríteni az elszökött bűnözők kilétét.

Már múlt szombaton is hasonló bűncselekmények történtek a kaliforniai nagyvárosban, akkor a Haywardban található Southland Mallra támadtak, amit kalapácsokkal szétvertek, majd kifosztottak egy ékszerboltot, valamint egy Macy’s-t is.

Pénteken kisebb bandák követtek el hasonló támadásokat San Francisco belvárosában: kifosztottak egy Louis Vuitton, egy Burberry és egy Walgreens üzletet is, illetve támadás ért egy cannabis-üzletet és egy szemüvegboltot is – adta hírül a lap. (liner.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s