fbpx Napos időre számíthatunk, pici felhősödéssel | CIVILHETES

h i r d e t é s

Napos időre számíthatunk, pici felhősödéssel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Napos időre számíthatunk, pici felhősödéssel

2021. október 15. - 05:50

 

Pénteken átmenetileg ismét megnövekszik a felhőzet, de a hétvégén már elkezdődik egy lassú melegedés.

Reggelre többfelé pára, köd képződhet. Napközben az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, csak északnyugaton, illetve a délután második felében délen lehet több felhő az égen. Rövid gyenge csapadék hajnalban északnyugaton fordulhat csak elő.
A délies szél gyenge, mérsékelt marad. Reggel -3, +8, délután 12-16 fokot mérhetünk.

Szombaton egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, így többfelé megélénkül az északias szél. Napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, csak néhol alakulhat ki gyenge zápor a délelőtt folyamán. Kora reggel -1, +9, napközben 13-18 fok valószínű.

Vasárnap sok lesz a napsütés, de reggelre főként délen és az ország középső harmadán többfelé köd illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet, amely helyenként csak lassan oszlik majd fel. A légmozgás nem lesz jelentős. Reggel néhol gyenge fagy, napközben 13-17 fok várható.

Orvosmeteorológia

Gyenge melegfronti hatás válthat ki tüneteket. A hajnali, reggeli órák többfelé hidegek, nyirkosak lesznek, ami sokaknál felerősítheti a kopásos eredetű ízületi bántalmakat.

Gyakoriak lehetnek a gyulladásos panaszok, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás, rosszullét, keringési problémák, csökken a koncentrálóképesség.

Napközben ugyan sok lesz a napsütés, reggel viszont sokfelé ködös idő ronthatja a közérzetet.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázás veszélye.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s