fbpx Nemzeti vérszag | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nemzeti vérszag

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nemzeti vérszag

2021. november 17. - 15:40

 

Látszólag és az ellenzék számára kiszámíthatatlanok Orbán lépései. Pedig nagyon egyszerű! Átlátszó, mint a síküveg! Mindig keresd a politikai/gazdasági hasznot! 

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A prioritásaihoz tűzön vizen, határidő nélkül ragaszkodik.

Mik ezek?

Abszolút, korlátlan hatalom – őt ne ellenőrizhesse, ne kérhesse számon senki!

Ennek érdekében valamennyi olyan belső és külső fórumtól függetlenedés, melyek érdemi befolyással rendelkezhetnek.

Brüsszel elzárása minden ellenőrzési és előírási jogosultságától.

Az önkormányzatok fölszámolása, helyükre elöljáróságok, kizárólag közigazgatási, adminisztratív hatáskörrel, általa kinevezett kerületi elöljárókkal az élen.

Mivel (egyelőre) a parlamenti választásoktól nem tekinthet el, a média (a szolgáltató, majd a közösségi média) maradéktalan és korlátlan felügyelete, lehetőleg száz százalékban saját kézbe vétele.

A gazdaság, az ellátó rendszerek, a közjavak minden (politikailag és szakmailag) ellenkező befolyástól mentes kezelése, korlátlan jogkörrel.

Ennek érdekében ez az importnak kitett, az uniós szabad piacon lévő ország Orbán víziójában és ami rosszabb, törekvéseiben egy, a hajdani NDK kombinát-rendszerének mintájára szervezett, szinte katonailag irányított zárt, önellátó gazdasággá változna, minden ipari-, mezőgazdasági-, energetikai- és kereskedelmi szektorban döntő vagy kizárólagos befolyással rendelkező egy-egy – hazai, tehát a markában, vagy a saját tulajdonában tartott – óriáscéggel, a külföldi multik és a hazai konkurencia (ha van), tehát a verseny, a szabad piac kizárásával.
Ez alól csak a német autóipart kiszolgáló bérmunka, és a dél-koreai, környezetszennyező, máshonnan kitiltott, általa befogadott akkumulátor- és abroncsgyártás a kivétel.

(Hogy hogyan fér ez össze az uniós tagságunkkal, az minimum kérdés. Hogy üzemképes-e, az nem kérdés. Észak-Korea.
De hát, ez őt maximum húsz évre érdekli, addig pedig kitart.)

Tegnap írtam arról, hogy szerintem a MOL-nak akarják átjátszani a veszteség miatt bezárni kénytelen, ezért a tiltó rendelkezés megszegése miatt elkobzandó benzinkutakat.

Hernádi Zsolt, a MOL (immár horvátországi börtöntöltelék) vezére ma bejelentette, hogy „segítenek a bajban: szívesen átveszik ezeket a kutakat”.

Orbán kivett egy kérdést az öt közül az általa indított, és – hogy érvényes legyen –, törvényt módosítva a parlamenti választás napjára kiírt „népszavazás” kérdései közül: a nemváltó műtétek tilalmára vonatkozót.

Miért? Az egyszeri, talpas, az LMBTQ-problematikát hírből se ismerő falusi Fidesz-szavazók kétharmada, a többiek fele még a kérdést, a kifejezést se érti.
Kétséges, hogy meg fogják-e szavazni.
Márpedig, ha a többség elveti a tilalmat, akkor öt évig a kormány nem hozhat ezzel ellentétes szabályozást.
Ezt pedig, hogy megkössék a kezét, nem szeretné.

Címkék: 
Kapcsolódó cikkek: 

 

h i r d e t é s