h i r d e t é s

"Nemkívánatos rétegek" lepték el a Velence Korzót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Nemkívánatos rétegek" lepték el a Velence Korzót

2022. január 21. - 05:30

 

Olyan rétegeket vonz ide, akik nemkívánatosak – közölte Velence polgármestere a Velence Korzót látogató közönségre utalva egy lakossági fórumon, ahol a parkolórendszer és az ingyenes strand fenntartása is szóba került.

A kép illusztráció! - Forrás: Faludi Imre / MTI

Nincs tíz éve annak, hogy elkészült a Velencei-tó kapuja projekt, ez a homokkal borított tengerparti beachre hajazó, strandos partszakasz. Annak idején L. Simon László akkori országgyűlési képviselő hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen az igencsak elhúzódó beruházás miatt – idézi fel a korabeli történéseket a FEOL Fejér Megyei Hírportál.

A korzó végül megépült, és szerződés köttetett a Gomi Kft.-vel az üzemeltetésre. Jöttek a programok, egyre több lett a turista, és nyaranta néhány éve már egy zsebkendőt sem lehetett leejteni a parton. 

A LEGUTÓBBI VÁLASZTÁSOK UTÁN MEGALAKULT ÚJ ÖNKORMÁNYZAT AZUTÁN NEM ÉRTETT SZÓT AZ ÜZEMELTETŐVEL, AKI ELADTA A TÁRSASÁGOT. IGEN ÁM, DE AZ ÖNKORMÁNYZATTAL AZ ÚJ KEZELŐ SEM ÉRTETT EGYET, ÍGY AZTÁN LETT IS BALHÉ MINDENBŐL.

A szabályozás értelmében az ingyenes strandoknak is jelentős kiadásaik keletkeztek: a vízimentőtől kezdve a kötelező infrastruktúrán át a szemételtakarításig mindent állnia kell az üzemeltetőnek. 

A VELENCE KORZÓ PARKOLÓRENDSZERÉT MÁR KIALAKÍTOTTA AZ ÜZEMELTETŐ, DE AZT MÉG NEM TUDNI, HOGY MIKORTÓL CSUKÓDNAK LE A SOROMPÓK.

Amikor ez bekövetkezik, egy óra biztosan ingyenes lesz a helyieknek – állítja az üzemeltető. 

Az önkormányzat megválogatná a korzó közönségét

A legutóbbi lakossági fórumon megkérdezték a város vezetőjét arról, hogy amennyiben sikerülne visszavenni a korzó üzemeltetését, akkor meddig tudna a létesítmény ingyenesen üzemelni? Gerhard Ákos, a strand és a parkoló fizetőssé tétele ellen körömszakadtáig küzdő önkormányzat vezetője azt mondta, hogy "jelenleg nemkívánatos rétegek jönnek a korzóra," ám ha az önkormányzat által már megalapított cég átvenné, akkor a színvonalas rendezvények megválogatnák a nézőközönséget is. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s