h i r d e t é s

Nem zár jól a határzár, a föld alatt is meg kell erősíteni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem zár jól a határzár, a föld alatt is meg kell erősíteni

2020. augusztus 06. - 12:31

 

Azért, hogy ne lehessen alagutat ásni a déli határon lévő kerítés alatt, a föld alatt is megerősítik a határzárat.

A Déli határon lévő határzár, azaz kerítés - Forrás: mandiner.hu

Ebben a témában tartott sajtótájékoztatót Röszkén Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes és a témában újoncnak számító Müller Cecília országos tisztifőorvos.

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt 11 órára hirdetett meg sajtótájékoztatót a röszkei határátkelőhöz, ahol Müller Cecília és Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes beszél. A meghívó szerint a rendezvény témája "megnövekedett migrációs nyomás és az augusztus 5-én éjjel történt események a magyar–szerb határon".

A kormánypropaganda a járvány kezdetén megpróbálkozott már azzal, hogy a migrációra fogja a koronavírus megérkezését – akkor több iráni diákot is kitoloncoltak az országból. Apró szépséghiba, hogy ők teljesen legálisan tartózkodtak az országban, azóta pedig csendben megszüntették a velük szemben indult büntetőeljárásokat is. A kormánymédia most újra arról ír, hogy migránsok támadták meg a magyar határt, a mai Magyar Nemzet pedig arról értekezik, hogy a járvány enyhülése növeli a bevándorlást. Ma egyébként annyi új fertőzöttet diagnosztizáltak az országban, mint május vége óta egyszer sem.

Arról, hogy kormányunk milyen mélységig tervezi megerősíteni a határt, nem esett szó. A sajtótájékoztatón az is elhangzott: Röszkénél több menekült próbált átjutni a határon, egy embernek sikerült is, de őrizetbe vették. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s