h i r d e t é s

Nem várnak tovább a kormányra, tömeges tesztelést indít Karácsony Gergely

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem várnak tovább a kormányra, tömeges tesztelést indít Karácsony Gergely

2020. április 24. - 08:09

 

Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön Karácsony Gergely, hogy több mint 20 ezer tesztet szereztek be a napokban – írja a magyarhang.hu

Illusztráció: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ebből 10 ezer darab közbeszerzéssel a Kelen Kórház Kft.-től vásárolt IgM/IgG típusú teszt, amelyek felhasználása folyamatos az idősotthonokban és a hajléktalanokat ellátó szervezeteknél. További 10 800 PCR teszt szolgáltatója a Corden International Kft.

Karácsony Gergely közlése szerint eddig nagyjából ezer tesztelésen vannak túl, és hozzátette: a nemzetközi tapasztalatok és a mérvadó egészségügyi szervezetek szerint minél több tesztet kell végezni annak érdekében, hogy megállítsák a járvány terjedését.

A főpolgármester szerint a tesztelésnek kiemelt szerepe van abban, hogy kiderüljön, ki az, aki túljutott már a betegségen és hol tart éppen a járvány, hogy a mostani korlátozó intézkedéseken enyhíteni lehessen. Azt is hozzátette, úgy érzik, a magyar járványügyi hatóságok nem végeznek elég tesztet, és már nem tudnak rájuk várni,

ezért saját forrásból és a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával elindítják a tömeges tesztelést Budapesten.

Karácsony megjegyezte: a teszteket a főváros a szociális és idősotthonokban dolgozó munkatársakon, gondozottakon és az intézmények lakóin kezdik.

magyarhang.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s