h i r d e t é s

Nem szavazta meg a Fidesz az EP-ben, amiért Magyarországon harcol a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem szavazta meg a Fidesz az EP-ben, amiért Magyarországon harcol a kormány

2019. március 09. - 08:52

"A hazáját szerető és féltő európai parlamenti képviselőként felajánlom a Magosznak és az Agrárkamarának, hogy juttassa el hozzánk annak a sok tízezer embernek a véleményét és javaslatát, akik aláírták az Európai Unió közös agrárpolitikai büdzséjének növeléséről szóló követelését" – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ugyanis a kormányhoz közeliként elkönyvelt szervezetek azért gyűjtenek aláírásokat, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban ne csökkenjen a közös agrárpolitikai támogatási összege.

Azonban az Európai Parlament megváltoztatta az Európai Bizottság javaslatát, és visszahelyezték a büdzsébe az elvont forrásokat.

A fideszes EP-képviselők viszont a szocialistákkal ellentétben nem szavazták meg a javaslatot, hanem tartózkodtak.

„Az EP egy olyan döntést hozott, amely jó a magyar gazdáknak, amely ugyanazt a követelést fogalmazza meg, amelyért most az Agrárkamara és Magosz aláírásokat gyűjt. Ezt a döntést azonban az EP-ben a Fidesz képviselői nem szavazták meg” – ismertette a helyzetet Ujhelyi.

Mindeközben Nagy István miniszter azt mondta a héten sajtótájékoztatón, hogy az agrártárca teljes mellszélességgel támogatja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) által indított aláírásgyűjtést az uniós agrárforrások szintjének megőrzéséért, ennek érdekében egy országjárás is kezdődik. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s