fbpx Nem súlyos a helyzet? - Üzent a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezet is | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nem súlyos a helyzet? - Üzent a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezet is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem súlyos a helyzet? - Üzent a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezet is

2016. február 25. - 14:37
0 komment

 

A döntéshozók nem érzékelik elég súlyosnak az egészségügy helyzetét, mert vagy ritkábban betegek, vagy kiemelt ellátásban részesülnek, ezért néhány napra önkéntes segédápolói munkára invitálja őket a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezet (FESZ).

Fotó: Europress / Napi.hu

Felhívásuk szerint hosszabb ideje próbálják eredménytelenül próbálják ráirányítani az ország döntéshozóinak figyelmét az egészségügyben uralkodó áldatlan állapotokra, a túlterhelésre, a munkaerőhiányra, melyek leginkább az anyagi, erkölcsi megbecsülés hiányára vezethetők vissza - írja a napi.hu.

Az egészségügyben uralkodó állapotok jobb megismerése érdekében most felkérik a döntéshozókat, végezzenek legalább néhány napon át önkéntes munkát az egészségügyben dolgozók mellett. Erre a jelenlegi törvény lehetőséget biztosít. Ezzel átmenetileg csökkenthetnék a dolgozók leterheltségét, ami különösen most az influenzajárvány idején, mely dolgozókat, betegeket egyaránt érint.

Az önkéntes munka a Nemzeti Konzultáció új formájára is lehetőséget adna, mivel mind a dolgozókkal, mind a betegekkel el lehetne beszélgetni a betegellátás nehézségeiről. A FESZ abban bízik, hogy ez a fajta tapasztalatszerzés meggyőzné a döntéshozókat arról, hogy nincs életbevágóbb ügy, mint a gyógyítás feltételeinek javítása, a dolgozók jobb anyagi megbecsülésével, a tárgyi feltételek javításával.

Arra kérik Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárt, biztosítsa a kormánytagok, államtitkárok számára az egészségügyi államtitkárság által felügyelt közkórházakban az önkéntes munkához szükséges felkészítést és tárgyi feltételeket.

Az érdeklődők itt tájékozódhatnak a részletekről.

 

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s