h i r d e t é s

Nem nyugszik az eső, kitart a fülledt idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem nyugszik az eső, kitart a fülledt idő

2020. június 18. - 06:14

A következő napokban tovább tart a fülledt, trópusi jellegű idő. Sokfelé lehetnek záporok és zivatarok, az igazi strandidő még várat magára! - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Kallos Bea

Csütörtökön délelőtt erősen felhős lesz az ég, bárhol kialakulhat eső, záporeső, zivatar.  Délután felhős időben lesz részünk, csupán néhány órára bújhat elő a nap. Eső, záporeső, zivatar egyaránt kialakulhat. Az északnyugati irányú szél megerősödik, a délutáni csúcsértékek 21, 25 fok között alakulnak. 

Orvosmeteorológia

Az időjárás-érzékenység az emberek 70%-át érinti, sőt 30% kifejezetten időjárás beteg. Sokan nem tudják, hogy létezik megoldás az időjárás okozta panaszokra.- írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön egy a Kárpát-medence térségében örvénylő ciklon alakítja időjárásunkat, ennek következtében folytatódik a változékony idő.

A változékonyság többeknél okoz vérnyomásproblémákat: gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a fokozottan érzékenyeknél intenzív tünetek is jelentkezhetnek.

Az eső mellett többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, amelyek hatására fülledté válik a levegő. Az idősek és a légúti megbetegedéssel küzdők körében légszomj és nehézlégzés jelentkezhet. Az asztmások állapota romolhat, zivatarok idején maradjanak zárt térben és lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

Az élénk, időnként erős szél által érintett tájakon fejfájás jelentkezhet, nyugtalanná, ingerlékennyé válhat, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. 

Amennyiben fejfájást tapasztal, fogyasszon el egy csésze teát, amely a fejfájás mellett a borongós idő okozta fáradékonyságot is segít leküzdeni.

Az időjárás szabadtéri programoknak nem kedvez, amennyiben kültéri programot tervez, semmiképp se hagyja otthon esernyőjét, esőkabátját.

Az UV-sugárzás a felhőzet és csapadék miatt többnyire mérsékelt lesz, de a napos tájakon elérheti az erős fokozatot. Fontos, hogy ebben az időszakban se feledkezzen meg a folyadékbevitelről és az egészséges táplálkozásról.

Az pollenterhelés közepes, a pázsitfű és a csalán pollenje okozza a legtöbb panaszt. Az allergiásoknak ajánlott kerülni az erdőket, réteket. 

A közlekedésben a zivatarokra kell készülni. Az eső és a zivatarok hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv és az időnként megerősödő szélben csökken a menetstabilitás. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky