h i r d e t é s

Nem mutatja meg a Facebook az összes üzenetet, amit küldtek nekünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem mutatja meg a Facebook az összes üzenetet, amit küldtek nekünk

2016. április 09. - 08:25
0 komment

 

Nem sokkal ezelőtt komoly átalakításon ment át a Facebook üzenetküldő rendszere - írja a 444.hu.

Fotó: NICOLAS ASFOURI / AFP

Korábban, ha ismeretlen személynek akartál levelet küldeni, és nem volt közös ismerősötök sem, akkor fizetni kellett egy kisebb összeget, hogy az üzeneted célba érjen.

A Facebook viszont ezt a megoldást elengedte, és helyette most a címzett egy értesítést kap, hogy kívánja-e fogadni az üzeneted, és ha igent nyom, utána levelezhettek.

Elvileg. Valójában azonban a rendszer továbbra is rengeteg levelet elnyel. AGuardian írt most arról, hogy van egy rejtett mappa, ahol akár fontos üzenetek is lapulhatnak, és ami egyáltalán nincs a szemünk előtt. 

Mint kiderült, a Facebook folyamatosan szűri a nekünk érkező leveleket, próbálja kiszúrni a spameket. Ebbe azonban belekerülnek olyan levelek is, amiket szerettünk volna megkapni valójában. 

Én is csak véletlenül tudtam ezt most meg, írtam valakinek még hónapja egy levelet, aki ma olvasta a Guardian cikket, és utána találta meg a levelem, majd mondta el, hogy van ez a probléma. És valóban, én is egész fontos leveleket találtam a saját mappámban ezután. 

A legegyszerűbben ez a mappa a böngészőben a facebook.com/messages/other cím bemásolásával érhető el. 

Ha telefonról vagy tabletről facebookozunk, és a Messengert használjuk, jóval nehezebb dolgunk lesz. A beállítások menűsorban az Emberek gombra kell kattintani, ott az engedélykérések részre, majd a szűrt kérések megmutatása feliratra és már meg is érkeztünk. Egész régen küldött, soha meg nem kapott levelek is felbukkannak itt, miközben valóban vannak itt kéretlen levelek és spamek is, amiket helyesen szűrt ki a Facebook. 

 

444.hu


 

h i r d e t é s